Σε εξέλιξη η δεύτερη φάση εκκένωσης στην Ειδομένη 

Ξεκίνησε, λίγο πριν από τις 07:30, η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για την εκκένωση του άτυπου καταυλισμού προσφύγων και μεταναστών στο βενζινάδικο της ΠΑΘΕ, στο ύψος του Πολυκάστρου.

Μέχρι στιγμής συνολικά έχουν αποχωρήσει από τους άτυπους καταυλισμούς 570 πρόσφυγες και μετανάστες με  λεωφορεία οι περισσότεροι από τη Συρία το Ιράκ. Προορισμός τους το κέντρο φιλοξενίας στα Βασιλικά.

Διμοιρίες των ΜΑΤ αναπτύχθηκαν από το πρωί στην περιοχή προκειμένου να συνοδεύσουν πρόσφυγες και μετανάστες στα πούλμαν που θα τους μεταφέρουν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας.

Στην επιχείρηση παίρνουν μέρος περίπου 300 αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της Βόρειας Ελλάδας, ενώ ξεκαθαρίζεται ότι ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. δεν προβλέπει τη χρήση βίας. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 30 προσαγωγές ξένων αλληλέγγυων, στο πλαίσιο της επιχείρησης. Λίγο αργότερα οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Βάσει των στοιχείων που δόθηκαν στη δημοσιότητα, από τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα, για τις προσφυγικές ροές στην Ελλάδα, στον συγκεκριμένο άτυπο καταυλισμό βρίσκονται 1.828 άνθρωποι.

Η επιχείρηση θα συνεχιστεί και αύριο, με επίκεντρο το άλλο βενζινάδικο που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τα σύνορα, όπου βρίσκονται  1.109 πρόσφυγες και μετανάστες και στο ξενοδοχείο στη στροφή για Ευζώνους (Ξεκίνησε, λίγο πριν από τις 07:30, η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για την εκκένωση του άτυπου καταυλισμού προσφύγων και μεταναστών στο βενζινάδικο της ΠΑΘΕ, στο ύψος του Πολυκάστρου 827 άνθρωποι.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη φάση της  επιχείρησης εκκένωσης του άτυπου καταυλισμού στην Ειδομένη ξεκίνησε στις 24 Μαΐου και ολοκληρώθηκε δύο 24ωρα αργότερα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος