Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για πρόσφυγες και μετανάστες στην Αγία Παρασκευή

Έμπρακτη αλληλεγγύη υπέρ των προσφύγων και των μεταναστών, αφού το Σάββατο 17/10 στην Αγ.Παρασκευή, θα πραγματοποιηθεί συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για πρόσφυγες και μετανάστες Η Ανοιχτή Συνέλευση κατοίκων της Αγίας Παρασκευής, καλεί στο εμπορικό κέντρο, Αγ.Ιωάννου 23, όποιoν/α θέλει να συμβάλλει.

Τα προς συγκέντρωση είδη είναι: “Νερά, χυμούς, γάλατα παιδικά, ξηρά τροφή – πηρούνια – κουτάλια – ποτήρια πλαστικά, χαρτί υγείας και κουζίνας, σακούλες σκουπιδιών, σαμπουάν – σαπούνια – αφρόλουτρα, απορρυπαντικά, οδοντόβουρτσες, μπιμπερό – πιπίλες, πάνες, μωρομάντηλα, φάρμακα, πετσέτες, σεντόνια, στρώματα, κουβέρτες, υπνόσακους, υποστρώματα. Δεν υπάρχει ανάγκη για ρούχα”.

 

Iδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η οπτική της για το θέμα της αλληλεγγύης, αφού αναφέρουν τα εξής: “Και μιλάμε για αλληλεγγύη γιατί την βλέπουμε ως κάτι διαφορετικό από την φιλανθρωπία. Η φιλανθρωπία έχει ως ψυχαναλυτική βάση την επικύρωση της ανωτερότητας του φιλάνθρωπου έναντι του δέκτη της φιλανθρωπίας του. Θα μπορούσε να αποτελεί και το ξέπλυμα κάποιων προσωπικών ενοχών του φιλάνθρωπου. Η φιλανθρωπία είναι μια πράξη εξουσιαστική κατά μια άποψη.

Η αλληλεγγύη αντιθέτως είναι η υλική, ηθική και πολιτική στήριξη που προσφέρεται με βάση το κοινό ταξικό συμφέρον και σε αντίθεση με την φιλανθρωπία αποτελεί ισότιμη και αντιιεραρχική πράξη. Στα πρόσωπα αυτών των ανθρώπων δεν βλέπουμε απλά δύστυχους ανθρώπους που ως ανώτεροι λευκοί οφείλουμε να τους βοηθήσουμε αλλά το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μας, θύματα κι αυτοί της εξουσίας που θέλει τα κέρδη και την εθνική ή θρησκευτική μισαλλοδοξία να ορίζουν τις ζωές των ανθρώπων.

Η δεδομένη αλληλεγγύη μας προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες σε καμία περίπτωση δεν αρκεί. Χωρίς αυταπάτες χρειάζεται να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα: ανοιχτές δομές φιλοξενίας με παροχή τροφής, στέγης, ελεύθερη μετακίνηση, χαρτιά. Δημιουργούμε κοινότητες αλληλεγγύης και αγωνιζόμαστε μαζί πρόσφυγες, μετανάστες και μετανάστριες ενάντια στην βαρβαρότητα και την εκμετάλλευση πέρα από φυλετικούς ή άλλους διαχωρισμούς”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος