Σήμερα τα επιδόματα του ΟΑΕΔ – Από 20/12 οι συντάξεις του ΕΦΚΑ

Εντός της ημέρας η πληρωμή για το δώρο Χριστουγέννων στους εγγεγραμμένους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας, ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ. Οι συντάξεις θα καταβληθούν στις 20 Δεκεμβρίου 2016 για τους εντασσόμενους φορείς ΟΑΕΕ και ΟΓΑ και στις 22 Δεκεμβρίου για τους συνταξιούχους που προέρχονται από τους υπόλοιπους φορείς και το Δημόσιο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, από την Παρασκευή 16.12.2016 θα προπληρώνονται τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων και τα βοηθήματα ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, που κανονικά καταβάλλονται από 17.12.2016 μέχρι και 08.01.2017.

Οι πιστώσεις θα γίνουν από τη Διοίκηση του Οργανισμού στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Ο ΟΑΕΔ γνωστοποιεί ότι ο έλεγχος για την αυτοπρόσωπη παρουσία των τακτικά επιδοτούμενων ανέργων, των δικαιούχων του βοηθήματος των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων και των μακροχρονίως ανέργων στα χρονικά διαστήματα που τους έχουν οριστεί, εξακολουθεί να ισχύει.

Με υπουργική απόφαση που υπογράφουν η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, οι ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), ως ημερομηνίες καταβολής των μηνιαίων συντάξεων του ΕΦΚΑ καθορίζονται η πρώτη εργάσιμη μέρα κάθε μήνα για τους συνταξιούχους που προέρχονται από τους εντασσόμενους φορείς ΟΑΕΕ και ΟΓΑ και η προτελευταία εργάσιμη μέρα του προηγούμενου μήνα για τους συνταξιούχους που προέρχονται από τους λοιπούς εντασσόμενους φορείς και το Δημόσιο.

ΠΗΓΗ:ΟΑΕΔ, ΕΡΤ1: Ρεπορτάζ: Κατερίνα Γράβου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος