Συνδικάτα και κοινωνικοί φορείς στην τελική ευθεία της προετοιμασίας της απεργίας της 4ης Φεβρουαρίου

Με καταιγιστικούς ρυθμούς δίνονται στη δημοσιότητα τα καλέσματα φορέων για την απεργία της 4ης Φεβρουαρίου και ανακοινώνονται οι τόποι των προσυγκεντρώσεων.

Η ΟΤΟΕ  ανακοίνωσε ότι συμμετέχει στις 4 Φεβρουαρίου στην 24ωρη πανελλαδική απεργία και μεταξύ άλλων τονίζει πως:
“Υπερασπίζουμε τα ασφαλιστικά δικαιώματά μας, που έχουν συρρικνωθεί παρά τις υψηλές εισφορές που κατέβαλαν οι εργαζόμενοι στις τράπεζες για τις συντάξεις τους δεκαετίες ολόκληρες.
Αντιδρούμε στα σχέδια της Κυβέρνησης που δίνουν συντριπτικό χτύπημα στην κοινωνική ασφάλιση με την ανατροπή της αρχιτεκτονικής του συστήματος, ισοπεδώνουν τις συντάξεις και οδηγούν σε απόγνωση εργαζόμενους και συνταξιούχους μας.
Η ΟΤΟΕ μαζί με όλες τις υπόλοιπες κοινωνικές τάξεις, που πλήττονται από το αδιέξοδο και επικίνδυνο ασφαλιστικό σχέδιο της Κυβέρνησης, θα δώσει μέχρι τέλους τη μάχη με αποφασιστικότητα και πίστη για την ανατροπή αυτού του καταστροφικού σχεδίου για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους”.
Η προσυγκέντρωση της ΟΤΟΕ θα γίνει στις 10:30Πμ έξω από τα γραφεία της (Βησσαρίωνος 9) και ακολούθως οι τραπεζοϋπάλληλοι θα μεταβούν στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Ιδιωτικοί Υπάλληλοι

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος στο απεργιακό της πλαίσιο σημειώνει πως: “Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε:

(α)  Ένα δημόσιο και καθολικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, αλληλέγγυο και αναδιανεμητικό, με καθορισμένες παροχές το οποίο θα καταβάλει με την εγγύηση του κράτος αξιοπρεπείς συντάξεις. (β) Την επαναφορά της 35ετίας και όριο ηλικίας τα 58 χρόνια και της 37ετίας, χωρίς όριο ηλικίας, για την καταβολή πλήρους σύνταξης σε όλους τους ασφαλισμένους, σε παλιούς και νέους, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, με βάση το μέσο όρο της καλύτερης πενταετίας της τελευταίας δεκαετίας και με το 80% αναπλήρωση. Οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα δεν χωρίζονται σε ηλικιακές κατηγορίες, επαγγελματικούς κλάδους και χώρους εργασίας. (γ) Τη διατήρηση του θεσμού των ΒΑΕ. (δ) Την άμεση χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος από πρόσθετους κρατικούς και κοινωνικούς πόρους. (ε) Τη διατήρηση και ενίσχυση όλων προνοιακών επιδομάτων και παροχών υγείας. (ζ) Την προστασία της μητρότητας.

Αγωνιζόμαστε για σταθερές θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης, με πλήρη δικαιώματα και για ΣΣΕ καθολικά δεσμευτικές, ενάντια στην καταστροφική ανεργία και τη συνεχή ελαστικοποίηση των εργασιακών μας σχέσεων, που διαλύουν το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, πετσοκόβουν τις  συντάξεις και απαγορεύουν στους εργαζόμενους να συγκεντρώσουν τις προϋποθέσεις πλήρους συνταξιοδότησης, αλλά και το δικαίωμά τους να ζουν με αξιοπρέπεια!

Για τους εργαζόμενους, η συνέχιση του αγώνα είναι μονόδρομος!”.

Η προσυγκέντρωση της ΟΙΥΕ θα γίνει στην οδό Πεσμαζόγλου στις 10:30πμ και ακολούθως οι ιδιωτικοί υπάλληλοι θα μεταβούν στην πλ. Κλαυθμώνος.

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Στήριξη απεργίας ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ στις 4 Φεβρουαρίου

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, ανακοίνωσε ότι “ως γνήσιος εκφραστής της φωνής πλέον του ενός εκατομμυρίου Ελλήνων και Ελληνίδων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους,  στηρίζει τη γενική απεργία που έχουν προκηρύξει για την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και άλλοι φορείς, για το νέο Ασφαλιστικό. Η Ε.Σ.Α.μεΑ. εκφράζει την βαθιά και κατηγορηματική αντίθεσή της επί του νομοσχεδίου που περιορίζει και καταργεί σημαντικά δικαιώματα και παροχές στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης για τα άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους.

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ως τριτοβάθμιος κοινωνικός και συνδικαλιστικός φορέας των ατόμων με αναπηρία στη χώρα μας, στηρίζει και αγωνίζεται για την προάσπιση των δικαιωμάτων της πληθυσμιακής ομάδας που εκτίθεται στον κίνδυνο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη”.

Από την πλευρά του ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου (ΣΥΒΧΑ), επισημαίνει: “Απέναντι στη λυσσαλέα επίθεση του συστήματος απαντάμε σύμφωνα με τις πραγματικές μας ανάγκες για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε, να κρατηθούμε όρθιοι, να αλλάξουμε τους ταξικούς συσχετισμούς και να αντεπιτεθούμε, παίρνοντας πίσω αυτό που δικαιωματικά μας ανήκει, τον κλεμμένο κοινωνικό πλούτο.

• Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο όλεθρος.

• Μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς, ασφάλιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους, εργαζόμενους και άνεργους, ντόπιους και μετανάστες.

• Μείωση ημερήσιου χρόνου εργασίας, αξιοπρεπή εργασιακά δικαιώματα, συλλογικές συμβάσεις, μείωση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, μείωση χρόνων εργασίας, όχι να δουλεύουμε ως τα βαθιά γεράματα.

• Διατήρηση και ενίσχυση του αναδιανεμητικού χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης”.

Στην Πάτρα

Κοινή Συνέντευξη Τύπου, την Τρίτη 02/02/2016 και ώρα 13:00 μ.μ. στον 1ο όροφο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας καλούν από κοινού οι παρακάτω φορείς:

Νομαρχιακό Τμήμα Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αχαΐας
Αγρότες
Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών Εμπορικών Σωματείων Ν. Αχαΐας (Ο.Ε.Β.Ε.Σ.Ν.Α.)
Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος Τμήμα Δυτικής Ελλάδας (ΤΕΕ)
Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας
Οικονομικό Επιμελητήριο Βορειοδυτικής Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας
Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας
Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών
Φαρμακευτικός Σύλλογος Ν. Αχαΐας
Οδοντιατρικός Σύλλογος Αχαΐας
Κτηνιατρικός Σύλλογος Παράρτημα Δυτικής Ελλάδας
Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείου Πάτρας
Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών Περιφερειακό Τμήμα Αχαΐας & Ηλείας
Ένωση Ελλήνων Χημικών Περιφερειακό Τμήμα Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδα

Συνδικάτα και κοινωνικοί φορείς στην τελική ευθεία της προετοιμασίας της απεργίας της 4ης ΦεβρουαρίουΜε πούλμαν

Το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας – Δυτικής Αττικήςκαλεί όλους τους εργαζόμενους να ενώσουμε τις φωνές μας και την δύναμή μας, ώστε ν’ αποσυρθεί το «έκτρωμα» που ετοιμάζουν για ψήφισμα.

ΟΛΟΙ στους δρόμους την Πέμπτη 4 Φλεβάρη 2016 ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00π.μ.

Πούλμαν θα αναχωρήσουν από το Δημοτικό πάρκιν στις 10:00 π.μ”.

Eπίσης πούλμαν βάζει και το Εργατικό Κέντρο της Θήβας, που μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του αναφέρει: Δεν εμπιστευόμαστε κανέναν τους, ούτε τα δεκανίκια τους εντός κι εκτός Βουλής. Μαζί στηρίζουν το 3ο μνημόνιο. Τα ίδια μέτρα ψήφιζε και η λεγόμενη «αντιπολίτευση» όταν ήταν κυβέρνηση. Τα ίδια ψέματα λένε στο λαό. Ότι θα βγούμε από τα μνημόνια εφαρμόζοντάς τα! Ότι κόβουμε συντάξεις για να τις σώσουμε! Ότι απολύουμε για να έρθουν δουλειές! Ότι οι κοινοί κανόνες φτώχειας και ισοπέδωσης των δικαιωμάτων μας είναι ισότητα και δικαιοσύνη! Ότι αυτή η χρονιά θα είναι η τελευταία των «θυσιών»”.

Απέναντι στη συναίνεσή τους για την καταστροφή μας απαντάμε με μαζικό, λαϊκό ξεσηκωμό. Με ταξικό πόλεμο. Δε ζητάμε «δικαιοσύνη στην εξαθλίωση». Απαιτούμε να πάρουμε πίσω όλα τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας.

 

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης καλεί “τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τις νέες και τους νέους της Θεσσαλονίκης, να πάρουν μέρος στην 24ωρη γενική απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016 και να δώσουν δυναμικό παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 μπροστά στο Ε.Κ.Θ”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος