Στα μπαράζ για το Μουντιάλ η Εθνική- Νίκη με 4-0 επί του Γιβραλτάρ

Όταν έδιωξε οριστικά το άγχος της πρόκρισης στα μπαράζ του Μουντιάλ, με το τέρμα του Μήτρογλου (61’ 2-0) η Εθνική έφτασε σε άνετη νίκη επί του Γιβραλτάρ με 4-0 στο τελευταίο ματς της προκριματικής φάσης, όπου τερμάτισε στη δεύτερη θέση πίσω από το Βέλγιο (απευθείας πρόκριση στη Ρωσία).

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα που βρίσκεται μεταξύ των οχτώ καλύτερων ομάδων που τερμάτισαν στη δεύτερη θέση των ομίλων τους, θα μάθει την αντίπαλο του στη κλήρωση την προσεχή Τρίτη (17/10) για τα μπαράζ που οδηγούν στο παγκόσμιο κύπελλο της ΡωσίαςΑντίπαλος του μία εκ των Ελβετία, Ιταλία, Κροατία και Δανία.

Το σκορ άνοιξε για την εθνική ο Τοροσίδης στο 32’, ο Μήτρογλου στο 61’ και στο 63’ ανέβασε το σκορ στο 3-0 και ο Γιαννιώτας στο 78’ ολοκλήρωσε το θρίαμβο της εθνικής.

Οι διεθνείς ξεκίνησαν δυνατά όμως το άγχος που είχαν ήταν ανατρεπτικός παράγοντας για να μπορέσουν να λύσουν τον γόρδιο δεσμό στην άμυνα του Γιβραλτάρ και να βάλουν το νερό στο αυλάκι. Η πρώτη καλή στιγμή για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ήρθε με τη συμπλήρωση 15 λεπτών με την κεφαλιά του Σταφυλίδη που έφυγε ψηλά άουτ. Στο 21’ το σουτ του Φορτούνη δεν είχε στόχο, ενώ στο 27’ στο φάουλ του Λάζαρου έξω από τη περιοχή ο Ιμπραχίμ μπλόκαρε τη μπάλα. Η Εθνική συνέχιζε να πιέζει και να ψάχνει το γκολ το οποίο ήρθε στο 32’ σε σέντρα του Φορτούνη και κεφαλιά του Τοροσίδη 1-0.

Το Φάληρο «σείστηκε» για το δέκατο γκολ του αρχηγού με τη γαλανόλευκη (άσπρη απόψε) φανέλα, τα πόδια των διεθνών «λύθηκαν» και όλα πήραν το δρόμο τους.

Στο 61’ λύθηκαν οριστικά τα πόδια των διεθνών με το τέρμα του Μήτρογλου (2-0) προήλθε από ωραίο συνδυασμό των Ζέκα, Φορτούνη και Μάνταλου, ενώ στο 63’ το κοντέρ στο Καραϊσκάκη έγραφε 3-0 πάλι με σκόρερ τον Μήτρογλου και από ωραίο συνδυασμό των Ταχτσίδη, Φορτούνη, Τοροσίδη και τελικό αποδέκτη τον επιθετικό της Μαρσέιγ. Στο 78’ οι διεθνείς ολοκλήρωσαν τον θρίαμβο τους με ένα εξίσου ωραίο γκολ όταν από σέντρα του Σταφυλίδη σε γύρισμα πριν βγει η μπάλα έξω, ο Γιαννιώτας με κεφαλιά έγραψε το τελικό 4-0. Ένα γκολ-απάντηση σε κάποιους ανεγκέφαλους στη κερκίδα που χωρίς λόγο στο 70’ έπαιξαν ξύλο για οπαδικά συνθήματα…

Διαιτητής: Γκιόργκι Κρουασβίλι (Γεωργία)

ΕΛΛΑΔΑ (Μίχαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Χριστοδουλόπουλος (74΄ Γιαννιώτας), Ζέκα, Φορτούνης, Μήτρογλου, Τοροσίδης (68΄ Μανιάτης), Ταχτσίδης, Παπασταθόπουλος (68΄ Τζιόλης), Μάνταλος, Σταφυλίδης

Γιβραλτάρ (Τζεφ Γουντ): Ιμπραχίμ, Γκαρσία, Μπάρντον, Τσιπολίνα, Λόπες (61΄ Γιομ), Γουόκερ, Ολιβέρο, Μπαρνέτ, Πονς (72΄ Γκούλινγκ), Ερνάντες, Κομπς (88΄ Ρουίς)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος