Στα όριά τους οι κλίνες ΜΕΘ – Με αυστηρούς περιορισμούς τα Χριστούγεννα (video)

Κρίσιμο το επόμενο 10ήμερο για την πορεία της πανδημίας και τις αντοχές του συστήματος υγείας. Οι εισαγωγές ασθενών σε κλινικές Covid και ΜΕΘ, οι διασωληνώσεις και οι θάνατοι θα συνεχιστούν τονίζουν οι ειδικοί και καλούν τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα ώστε να συμβάλουν στην περαιτέρω υποχώρηση του ιού και συνεπώς και στη μείωση του βάρους στα νοσοκομεία.  Κάθε οικογένεια πρέπει να συναναστρέφεται έναν στενό πυρήνα ανθρώπων με ιδιαίτερη προστασία στα ευάλωτα άτομα.

Σε  οριακό πλέον σημείο βρίσκονται τα νοσοκομεία κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα καθώς αυξάνονται ανησυχητικά οι διασωληνώσεις και οι θάνατοι στη χώρα μας.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε σήμερα συσκέψεις εργασίας με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα στο κτίριο της Περιφέρειας για τα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού και την κατάσταση στην περιοχή.

Ο υπουργός επισήμανε ότι «Οι αστυνομικές δυνάμεις στη Θεσσαλονίκη ενισχύθηκαν ήδη με επιπλέον αστυνομικούς. Αυτό που μένει, με όλα τα μέτρα που εφαρμόζονται με μεγάλη αυστηρότητα, είναι να δώσουμε δέκα μέρες στο σύστημα υγείας να ανασάνει και να βάλουμε σε έλεγχο την όλη κατάσταση. Καλώ κι εγώ όλους τους πολίτες της περιοχής, που κατεξοχήν δοκιμάζεται από την πανδημία να επιδείξουν θάρρος, συγκράτηση και υπομονή και πολύ σύντομα θα ξαναβγούμε για να χαρούμε τη ζωή».

«Είναι πολύ σημαντική η στιγμή για τη Θεσσαλονίκη. Η πόλη και η Κεντρική Μακεδονία δοκιμάζονται σκληρά από την πανδημία. Θα αντέξουμε επειδή έχουμε πάρει όλα τα μέτρα. Επιτηρούμε και εφαρμόζουμε όλες τις διατάξεις εκείνες προκειμένου να περιορίσουμε τον κορονοϊό. Είναι πολύ καλή η στιγμή επίσης διότι η συνεργασία μας με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα είναι άριστη.

Προσπαθούμε από κοινού να διαμορφώσουμε ένα πεδίο συνεργειών, ώστε οι έλεγχοι να είναι πιο στοχευμένοι και κατά συνέπεια πιο αποδοτικοί και αποτελεσματικοί. Ο δεύτερος στόχος μας είναι να δώσουμε δέκα μέρες στο σύστημα υγείας. Εμείς έξω στην πόλη και στους δρόμους και οι πολίτες στα σπίτια τους. Έχουμε γιορτές μπροστά μας, όλα πρέπει να γίνουν τηλεφωνικά και με τρόπους που θα αποτρέψουν την άμεση επαφή των πολιτών» τόνισε ο υπουργός.

Η τυπική άρση του lockdown πλησιάζει ωστόσο η κυβέρνηση «βλέπει» την παράτασή του για τουλάχιστον μία εβδομάδα ακόμα. Με τα Χριστούγεννα να βρίσκονται προ των πυλών “πυρετός” επικρατεί στο κυβερνητικό επιτελείο για το πως θα ανοίξει η αγορά και με ποιους περιορισμούς θα γιορτάσουμε φέτος. Το στίγμα πάντως δόθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας που προβλέπει Χριστούγεννα με τηλεδιάσκεψη.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Φωτεινή Γιολτζίδου, Νόρα Μολυβιάτη

Σχετικά Άρθρα:

ΠΟΕΔΗΝ: Κατέληξη 54χρονη νοσηλεύτρια από τη Δράμα – Άλλοι τρεις εργαζόμενοι σε ΜΕΘ

Ε. Αντωνιάδου -«Γ. Γεννηματάς»: Ξεμείναμε από κρεβάτια ΜΕΘ, υπάρχει μόνο ένας αναπνευστήρας (audio)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος