Στις 15.00 η κηδεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη (video)

Στις 3 μετά μεσημέρι στα Χανιά, στο νεκροταφείο Αργουλιδέ, θα γίνει η ταφή του πρώην πρωθυπουργού και επιτίμου προέδρου της ΝΔ, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Θα ταφεί δίπλα στην αγαπημένη του Μαρίκα.

Η σορός του πρώην πρωθυπουργού, έφτασε στην Κρήτη με στρατιωτικό αεροσκάφος C130 το βράδυ της Τετάρτης όπου μεταφέρθηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαγδαληνής, στη Χαλέπα Χανίων. Μικτό άγημα των Ενόπλων Δυνάμεων απέδιδε τιμές, ενώ το φέρετρο του μεγάλου Έλληνα πολιτικού, τυλιγμένο με τη γαλανόλευκη σημαία, κρατούσαν μέλη του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με τις αδερφές του Ντόρα, Κατερίνα και Αλεξάνδρα, τα εγγόνια του εκλιπόντος, όλοι οι κοντινοί συγγενείς, οι στενοί συνεργάτες, φίλοι και γείτονες του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη τον συνόδευσαν μέχρι το εσωτερικό του ναού.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, χιλιάδες άνθρωποι προσήλθαν να αποχαιρετήσουν τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, καθώς η σορός του τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα, που θα συνεχιστεί έως τις 13:00 όποτε και θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση πριν την ταφή στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ.

Χθες στη Μητρόπολη Αθηνών τελέστηκε η νεκρώσιμος ακολουθία, όπου χιλιάδες απλοί πολίτες, και σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος, απηύθυνε το «ύστατο χαίρε» στον πρώην πρωθυπουργό.

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ /strong>

Σχετική είδηση: Το τελευταίο «αντίο» στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη – Η σορός του στα Χανιά (photo-gallery + video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος