Στις 30 Σεπτεμβρίου στο ΣτΕ οι προσφυγές των καναλιών για τις άδειες

Στις 30 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η διάσκεψη της διευρυμένης Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, προκειμένου να κρίνει τη συνταγματικότητα και τη νομιμότητα του τρόπου χορήγησης των τεσσάρων αδειών των τηλεοπτικών σταθμών.

Ειδικότερα, η Ολομέλεια του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου θα κρίνει τις προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών Mega Channel, Antenna, Αlpha, Skai, Star Channel και Epsilon TV, καθώς και της Ένωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας.

Οι προσφυγές των καναλιών συζητήθηκαν στις 4 Ιουλίου ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ, στην οποία πρόεδρος ήταν ο Νικόλαος Σακελλαρίου και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Γεώργιος Παπαγεωργίου, ενώ συμμετείχαν 30 ακόμη δικαστές μεταξύ των οποίων και τρεις αντιπρόεδροι.

Με τις προσφυγές τους οι τηλεοπτικοί σταθμοί στρέφονται κατά του συνόλου του νομοθετικού πλαισίου χορήγησης των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, 3 εκατ. ευρώ η καθεμιά, για τη μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition).

Ειδικότερα, οι τηλεοπτικοί σταθμοί με τις επίμαχες προσφυγές τους, που πρόκειται να εξετάσει η Ολομέλεια του ΣτΕ στις 30 Σεπτεμβρίου, στρέφονται, μεταξύ των άλλων, κατά όλων των αποφάσεων που αφορούν το σύνολο της διαδικασίας των δημοπρατούμενων αδειών όπως είναι η από 1.3.2016 απόφαση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά με την οποία μεταβιβάζονται οι αρμοδιότητες της διαγωνιστικής διαδικασίας των αδειών επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής “ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας” και παράλληλα ρυθμίζονται τα ειδικότερα θέματα της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Παράλληλα, στρέφονται κατά του νόμου 4339/2015 για την αδειοδότηση της επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής, αλλά και όλων των άλλων προγενέστερων και μεταγενέστερων υπουργικών αποφάσεων σχετικών με το ζήτημα της χορήγησης των 4 αδειών τηλεοπτικών σταθμών επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition).

Μήνυση σε βάρος του ALPHA κατέθεσε ο συνήγορος του Ιβάν Σαββίδη

Μήνυση για το αδίκημα της ψευδούς καταμήνυσης υπέβαλε ο Ιβάν Σαββίδης, στην εισαγγελία Πρωτοδικών. σε βάρος των εκπροσώπων της εταιρείας “ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ“.

Σύμφωνα με δήλωση του πληρεξούσιου δικηγόρου του επιχειρηματία Αλέξανδρου Λυκουρέζου, ο τηλεοπτικός σταθμός “είχε την ατυχή έμπνευση” να υποβάλει μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του κ. Σαββίδη με στόχο “να τορπιλίσει τη διαδικασία” για τις τηλεοπτικές άδειες και να ακυρώσει το αποτέλεσμα της δημοπρασίας.

Η δήλωση του κ. Λυκουρέζου έχει ως εξής:
“Μετά το πέρας της δημοπρασίας των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, η εταιρεία “ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ”, έχοντας πια αποκλεισθεί, είχε την ατυχή έμπνευση να υποβάλει σε βάρος του κ. Σαββίδη μία – ουσιαστικά αβάσιμη και νομικά αθεμελίωτη – μηνυτήρια αναφορά για τέλεση δήθεν κακουργηματικών και πλημμεληματικών πράξεων εκ μέρους του, ευελπιστώντας ότι με τον τρόπο αυτόν θα τορπίλιζε τη σχετική διαδικασία και θα ακύρωνε το αποτέλεσμα της δημοπρασίας. Ο κ. Σαββίδης κατανοεί την απελπισία των νομίμων εκπροσώπων της εταιρείας “ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ”, δεν είναι όμως διατεθειμένος να επιτρέψει τέτοιες αήθεις επιθέσεις στο πρόσωπό του, γι’ αυτό και κατέφυγε στην προστασία της ελληνικής δικαιοσύνης”.

Πηγή ΑΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος