Συνάντηση φοιτητών με τον γγ του υπουργείου Παιδείας

Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Γιώργο Αγγελόπουλο είχε αντιπροσωπεία φοιτητών, οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο διαμαρτυρόμενοι για τα θέματα σίτισης και την κατάσταση που επικρατεί στις φοιτητικές εστίες.

Φοιτητές πραγματοποίησαν το πρωί συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Παιδείας, ενώ προς στιγμήν επικράτησε ένταση μεταξύ των φοιτητών και των  αστυνομικών δυνάμεων όταν ομάδα από τους διαμαρτυρόμενους φοιτητές μπήκε στο προαύλιο του υπουργείου, απαιτώντας να έχει συνάντηση με τον υπουργό Κώστα Γαβρόγλου ώστε να λάβει απαντήσεις για τα αιτήματα τους.

Την ίδια ώρα, το ίδρυμα Νεολαίας και δια βίου Μάθησης ανακοίνωσε χθες ότι την επομένη της λήξης της κατάληψης θα ξεκινήσει η καταγραφή και η αποκατάσταση των προβλημάτων.

ΚΝΕ: Απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ

“Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, απέδειξε για άλλη μία φορά πόσο αδίστακτη είναι. Αφού έκοψε τη σίτιση στους εστιακούς φοιτητές, σήμερα δεν δεχόταν συνάντηση με αντιπροσωπεία των συλλόγων τους που ήταν σε κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας, ενώ δε δίστασε να απαντήσει στα δίκαια αιτήματά τους με απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ, χρήση χημικών και ξύλο” αναφέρει ανακοίνωση της ΚΝΕ.

“Οι φοιτητές δεν έκαναν πίσω, επέβαλαν την παρουσία τους και κατέθεσαν τα αιτήματά τους. Κάθε φοιτητής και σπουδαστής να βγάλει τα συμπεράσματά του. Απέναντι στα παραμύθια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είναι ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας για μόρφωση-δουλειά-ζωή με σύγχρονα δικαιώματα” καταλήγει η ΚΝΕ στην ανακοίνωσή της.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Ελίνα Κολύβα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος