Με τα τρακτέρ τους οι αγρότες στη Θεσσαλονίκη (video)

Με τα τρακτέρ τους έφθασαν οι αγρότες μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών Ελλάδας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, εν όψει των εγκαινίων της 27ης Agrotica που θα πραγματοποιηθούν στις 19:00, από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου. 

Οι αγρότες έφτασαν από δύο διαφορετικά σημεία της Θεσσαλονίκης με 50 τρακτέρ στο κέντρο της πόλης, πραγματοποιώντας το συλλαλητήριο, ξεκινώντας τις κινητοποιήσεις τους για τα αιτήματα που τους αφορούν: το φορολογικό, το ασφαλιστικό, το κόστος παραγωγής και ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος.

Οι αγρότες τονίζουν ότι σκοπεύουν να κάνουν τα δικά τους εγκαίνια της 27ης Agrotica, πριν από αυτά που θα πραγματοποιήσει ο υπουργός Ανάπτυξης, στο περίπτερο 8 της ΔΕΘ.

Δηλώνουν ότι θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Αναφορικά με τη μορφή των κινητοποιήσεών τους θα τη λάβει η συντονιστική επιτροπή μετά το συλλαλητήριο και ο κάθε νομός ξεχωριστά, ενώ τονίζουν ότι δεν είναι στις προθέσεις τους να προσέλθουν στη συνάντηση που έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα με το Πανελλαδικό Συντονιστικό.

Όπως έκανε γνωστό ο Βαγγέλης Αποστόλου, η συνάντηση θα γίνει τη Δευτέρα στις 11:00 στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Μεταξύ άλλων, ο αγρότες έδωσαν την απάντησή τους στα όσα δήλωσε ο Βαγγέλης Μπούτας, χθες από τη Θεσσαλονίκη, λέγοντας ότι «εμείς δεν θα του πούμε ότι δεν είναι αγρότης. Είμαστε κατ’ επάγγελμα αγρότες και κάποια στιγμή πρέπει να βγουν μπροστά οι νέοι άνθρωποι».

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την εφορία πραγματοποίησαν οι αγρότες της Καρδίτσας, οι οποίοι βρίσκονται για 11η ημέρα στο μπλόκο της Ε65.

Πηγή: ΕΡΤ1

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Συμεωνίδου, Δώρα Μήτρα

Σχετική είδηση
ΔΕΘ: Ανοίγει τις πύλες της η 27η Agrotica – Διαμαρτυρίες αγροτών (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος