Τελευταία δόση από την κάρτα σίτισης – Μετ’ εμποδίων οι αιτήσεις για το ΚΕΑ (video)

Από σήμερα το απόγευμα έως και αύριο θα πιστώνονται οι κάρτες σίτισης στους δικαιούχους του προγράμματος για την «Αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης».

Το ποσό που θα πιστωθεί, ανέρχεται σε 13.491.800 ευρώ και αφορά σε 120.097 δικαιούχους του προγράμματος. Πρόκειται για την τελευταία ενεργοποίηση της κάρτας, μετά την παράταση του προγράμματος έως τις 31 Ιανουαρίου 2017.

Ταλαιπωρία για όσους θέλησαν να υποβάλουν μέσω των δήμων ή των ΚΕΠ την αίτηση για το ΚΕΑ, καθώς η ψηφιακή πλατφόρμα δεν λειτουργεί λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας από χιλιάδες ενδιαφερόμενους.

Ο Δήμος Αθηναίων ζήτησε να υπάρξει ολιγοήμερη αναβολή προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα ενώ από την πλευρά του ο διευθύνων συμβουλος της ΗΔΙΚΑ είπε ότι το αργότερο μέχρι αύριο θα έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Από την 1η Φεβρουαρίου έχουν ανοίξει οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) και ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα keaprogram.gr, αλλά και στους δήμους και στα ΚΕΠ.

Έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να λάβουν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης 48.000 δικαιούχοι σε 30 δήμους.

H αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου, διευκρινίζει ότι το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης καλύπτει περίπου 300.000 οικογένειες κι εκτός του χρηματικού ποσού που τους πιστώνεται, γίνονται αμέσως δικαιούχοι ελεύθερης πρόσβασης στο σύστημα υγείας, στα κοινωνικά παντοπωλεία, σε όλες τις κοινωνικές δομές του ΕΣΠΑ, παιδικούς σταθμούς και στα σχολικά γεύματα».

Η κ. Φωτίου, τόνισε ότι το ΚΕΑ υποχρεούται να βρει εργασία μέσα στο 2017 για το 10% των άνεργων δικαιούχων.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Κατερίνα Γράβου, Ηλίας Κούκος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος