Το ευχαριστώ της Μόσχας για επαναπατρισμό πολιτών

Πραγματοποιήθηκε ειδική πτήση Αθήνα – Μόσχα της Aegean, με την οποία, μετά από ευγενική πρόταση της Κυβέρνησης της Ελλάδας, επαναπατρίστηκαν περισσότεροι από 80 Ρώσοι πολίτες, που δεν πρόλαβαν να επιστρέψουν στην πατρίδα πριν από τη διακοπή των τακτικών πτήσεων. Πρόκειται για ανθρώπους όχι μόνο από τη Μόσχα, αλλά και από την Αγία Πετρούπολη, το Πσκοφ, άλλες περιφέρειες της Κεντρικής και Βορειοδυτικής Ρωσίας. Ανάμεσα στους επιβάτες ήταν και έξι παιδιά, δυο από αυτά με αναπηρία.

Με το ίδιο αεροσκάφος θα επαναπατριστούν από την Μόσχα Έλληνες πολίτες.

Στο πλαίσιο της άριστης συνεργασίας των ρωσικών και των ελληνικών αρχών επιλύθηκαν γρήγορα όλα τα ζητήματα σχετικά με τη διοργάνωση της πτήσης.

Εκφράζουμε τη βαθιά ευγνωμοσύνη μας στην ελληνική πλευρά για την άμεση ανταπόκρισή της στη διευθέτηση όλων των τεχνικών θεμάτων και για τη μεταφορά στη Μόσχα των Ρώσων πολιτών. Είναι ένα παράδειγμα πρακτικής αλληλεγγύης κρατών στις συνθήκες της πανδημίας.

Ευχαριστούμε επίσης τον Έλληνα επιχειρηματία Μπ.Μουζενίδη ο οποίος παραχώρησε πούλμαν για τη μεταφορά 34 Ρώσων πολιτών από τη Βόρεια Ελλάδα στο αεροδρόμιο της Αθήνας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος