Β. Γκοιμίσης: Η νέα νομοθεσία για τη μεταφορά συντελεστή δόμησης βάζει τάξη στο δομημένο περιβάλλον (audio)

Το νέο νομοθετικό πλαίσιο που αφορά τη μεταφορά συντελεστή δόμησης (ν. 4495/2017) έχει στόχο να ξεπεραστεί ο σκόπελος της προηγούμενης νομοθεσίας που είχε κριθεί αντισυνταγματική από το ΣτΕ αλλά και να αναπτυχθεί ένας ορθολογικότερος πολεοδομικός σχεδιασμός σύμφωνα με τον κ. Βασίλη Γκοιμίση, αρχιτέκτων (MSc).

Παρουσιάζοντας την σχετική διημερίδα που πρόκειται να πραγματοποιηθεί την προσεχή Παρασκευή έως και το Σάββατο με θέμα «Η συμβολή του θεσμού στον πολεοδομικό σχεδιασμό και την εφαρμογή των σχεδίων. Δυνατότητες και κίνδυνοι από την επανενεργοποίηση του με τις διατάξεις του ν. 4495/2017» στο Τεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών, ο κ. Γκοιμίσης σημείωσε ότι η νέα αυτή νομοθεσία αναγνωρίζει ότι ο τίτλος συντελεστή δόμησης δεν μπορεί να είναι εμπορικό προϊόν και ως εκ τούτου αντικαθιστά την επονομαζόμενη «τράπεζα γης» από την «τράπεζα δικαιωμάτων».

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην εκπομπή «Αναμενόμενα και Μη» με την Κωνσταντίνα Δημητρούλη, ο κ. Γκοιμίσης υπογράμμισε ακόμα ότι επαναενεργοποιεί το συγκεκριμένο μέτρο προς όφελος του δομημένου περιβάλλοντος συμβάλλοντας στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και ευρύτερου του περιβάλλοντος.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος