Βρεφικό γάλα: Έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα διασφάλισης της δημόσιας υγείας (video)

Οι αρμόδιες αρχές στη χώρα μας έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες με στόχο τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, αναφέρει το υπουργείο Υγείας, με αφορμή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών και Οικονομίας της Γαλλίας, για παρτίδες προϊόντων βρεφικού γάλακτος που βρίσκονται σε κατάσταση ανάκλησης, λόγω της πιθανότητας να έχουν μολυνθεί με σαλμονέλα.
Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές αναφέρει αναλυτικά μιλώντας στην ΕΡΤ ο επιστημονικός συνεργάτης του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ Νίκος Κατσαρός.

Στο κατάλογο των παρτίδων συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων παρακολουθεί το θέμα και αυτή την ώρα στα γραφεία του πραγματοποιείται σύσκεψη πραγματοποιείται με τη συμμετοχή εκπροσώπων της γαλλικής εταιρείας, ώστε αργότερα σήμερα να εκδοθεί αναλυτική ανακοίνωση.

Σχετικά με το θέμα ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κυριάκος Θεοδοσιάδης δήλωσε, ότι «τα φαρμακεία έχουν την δυνατότητα με την επίσημη ανακοίνωση να προβούν στην απόσυρση του προϊόντος άμεσα».

Αναρωτιέται όμως «αν τα άλλα σημεία πώλησης έχουν αυτή τη δυνατότητα», αφήνοντας αιχμές για την διάθεση προϊόντων βρεφικού γάλακτος από τα super market.

Οδηγίες προς τους φαρμακοποιούς αλλά και τους καταναλωτές δίνει μιλώντας στην ΕΡΤ ο Γιάννης Δαγρές, μέλος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος