Kυβέρνηση και αντιπολίτευση διασταυρώνουν τα ξίφη τους στη Βουλή

Σε υψηλούς τόνους αναμένεται να διεξαχθεί η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, για τη δικαιοσύνη και τη διαφάνεια.

Η συζήτηση αναμένεται να επεκταθεί και πέρα από το ζήτημα της διαφάνειας και της δικαιοσύνης και οι πολιτικοί αρχηγοί να αναφερθούν σε όλα τα θέματα που απασχολούν την κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου.

Όπως δήλωσε η Όλγα Γεροβασίλη η κυβέρνηση θα επιδιώξει διάλογο επί της ουσίας και χωρίς μικρο-πολιτικά τεχνάσματα στην αποψινή συζήτηση, ωστόσο όπως πληροφορείται η ΕΡΤ ο κ. Μητσοτάκης με μία σκληρή πολιτική ομιλία όπως λένε στην Λεωφόρο Συγγρού, θα ανοίξει όλη τη βεντάλια των θεμάτων όπως το προσφυγικό, την αξιολόγηση , τις ανεξάρτητες αρχές και την κομματικοποίηση του κράτους.

Μάλιστα πληροφορίες έφεραν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ζητάει πρόωρες εκλογές, σενάριο που όμως διαψεύστηκε από τη ΝΔ.

Για το ζήτημα ρωτήθηκε και η κυβερνητική εκπρόσωπος τονίζοντας ότι «προφανώς είναι δικαίωμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ζητήσει εκλογές. Ωστόσο θα πρέπει να σκεφτεί και ο ίδιος αν αυτό είναι προς το συμφέρον της χώρας, προς το συμφέρον του ελληνικού λαού».

Το Μέγαρο Μαξίμου από την πλευρά του καλεί τη ΝΔ να ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς της με το παρελθόν και διαμηνύει ότι «τα πράγματα θα ειπωθούν με το όνομα τους».

Τη συζήτηση αναμένεται να μονοπωλήσουν θέματα όπως οι λίστες Μπόργιανς και Λαγκάρντ, τα δάνεια εκδοτικών και άλλων επιχειρήσεων, σχετικές τροπολογίες, ρυθμίσεις απαλλαγής από ποινικές ευθύνες.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζουν κυβερνητικές πηγές «θα υπάρξουν καθαρές κουβέντες για τα θέματα της διαπλοκής». Θεωρούμε – συμπλήρωναν-ότι αντίστοιχη στάση θα κρατήσει και η ΝΔ στη συζήτηση.

Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός κατά την διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια «θα προχωρήσουν σε αναλυτική αναφορά για όλες τις υποθέσεις συγκάλυψης και παρεμβάσεων που είχαν συμβεί στο παρελθόν.

Τη συζήτηση στη Βουλή έχει ζητήσει ο πρωθυπουργός από τις 9 Μαρτίου με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής.

ΠΗΓΗ: Αίθουσα σύνταξης του ert.gr με πληροφορίες από ΕΡΤ, Πρώτο Πρόγραμμα και ΑΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις:

Προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη (vid)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος