Κόμματα και πολιτικοί αρχηγοί στα social media – Η παρουσία και οι “πρωτιές”

Την εξοικείωση των πολιτικών αρχηγών με τα social media αλλά και την παρουσία των κοινοβουλευτικών κομμάτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρουσιάζει έρευνα της εταιρείας About People για την εφημερίδα «Καθημερινή».

Σύμφωνα με την έρευνα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει τα περισσότερα likes στη σελίδα του στο Facebook, αλλά ο Κ. Μητσοτάκης τα περισσότερα reactions.

Το Ποτάμι «ανεβάζει» τα περισσότερα posts, αλλά έχει το μικρότερο μερίδιο σε σχόλια, ενώ στο Twitter η Φώφη Γεννηματά είναι η πιο δραστήρια πολιτική αρχηγός, αλλά με τους λιγότερους followers. Το ΚΚΕ και ο Δ. Κουτσούμπας δεν διατηρούν προφίλ ούτε στο Facebook ούτε στο Twitter.

Κόμματα και πολιτικοί αρχηγοί στα social media – Η παρουσία και οι “πρωτιές”
Η έρευνα, η οποία διεξήχθη την περίοδο 16/2-16/3, δείχνει ότι ο λογαριασμός του ΣΥΡΙΖΑ στο Facebook μετρά τα περισσότερα likes (111.973), έναντι 74.784 της Ν.Δ., 35.313 του ΠΑΣΟΚ, 35.655 του Ποταμιού, 8.920 των ΑΝΕΛ και 23.656 της Ενωσης Κεντρώων.

Την μεγαλύτερη δυναμική παρουσιάζει ο λογαριασμός της Ν.Δ., που την εβδομάδα 10-17 Μαρτίου μέτρησε 240 νέα likes, έναντι 174 του ΣΥΡΙΖΑ.

Τις περισσότερες αναρτήσεις κάνει το Ποτάμι (261 σε ένα μήνα, 8,7 την ημέρα κατά μέσο όρο), με την Ενωση Κεντρώων να ακολουθεί με 184 posts (6,13 την ημέρα), ενώ τις λιγότερες κάνει η Νέα Δημοκρατία (μόλις 36 τον τελευταίο μήνα).

Ωστόσο η σελίδα της ΝΔ στο Facebook συγκεντρώνει τα περισσότερα reactions, σχόλια και shares (508,47 ανά post), έναντι 154,58 του ΣΥΡΙΖΑ.Κόμματα και πολιτικοί αρχηγοί στα social media – Η παρουσία και οι “πρωτιές”

Όσον αφορά τις σελίδες των πολιτικών αρχηγών, τα περισσότερα likes συγκεντρώνει ο λογαριασμός του πρωθυπουργού (451.962), που ακολουθείται από αυτόν του Π. Καμμένου (109.321).

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στην τρίτη θέση, με 74.125 likes και ακολουθεί η Φώφη Γεννηματά με 17.594 likes, ενώ ο Βασίλης Λεβέντης, που δεν διατηρεί σελίδα αλλά προφίλ, έχει περίπου 5.000 φίλους και 2.500 followers. Και εδώ, περισσότερα reactions διατηρεί ο λογαριασμός του προέδρου της Ν.Δ. (2.566 ανά post), έναντι 1.661 του Αλ. Τσίπρα.

Στο Twitter, περισσότερους followers έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τα περισσότερα tweets τα κάνει η Χρυσή Αυγή και αμέσως μετά ακολουθούν το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων.

Ανάμεσα στους ηγέτες, περισσότερους followers διατηρεί ο κ. Τσίπρας, ενώ πολύ κοντά στη δεύτερη και τρίτη θέση έρχονται οι κ. Μητσοτάκης και Καμμένος.


ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
ΕΡΕΥΝΑ: About People

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος