Κόντρα κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για τη διαπλοκή

Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης, αξιωματικής αντιπολίτευσης και Ευάγγελου Βενιζέλου, προκάλεσε δημοσίευμα του περιοδικού «Επίκαιρα».

Το περιοδικό δημοσιεύει επιστολή του πρώην βουλευτή και υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Σηφουνάκη προς την πρόεδρο του Κινήματος, Φώφη Γεννηματά, με την οποία διαμαρτύρεται γιατί οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, μεταξύ αυτών και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ασκούν κοινοβουλευτικό έλεγχο στην κυβέρνηση και συγκεκριμένα στον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλο, με αφορμή μηνυτήρια αναφορά εισαγγελέως εφετών που καταγγέλλει πιέσεις και εκβιασμούς κατά την εκτέλεση των δικαστικών της καθηκόντων.

Ο κ. Σηφουνάκης, κατά το περιοδικό, αποκαλύπτει και μυστική συνάντηση των κ.κ. Βενιζέλου και Βγενόπουλου στο Κολωνάκι τον περασμένο Δεκέμβριο.

Το Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή το δημοσίευμα έκανε λόγο για ειδικές σχέσεις του παλιού πολιτικού συστήματος με οικονομικά συμφέροντα και κάλεσε τον Ευάγγελο Βενιζέλο να δώσει εξηγήσεις για όσα του καταμαρτυρούν τα ίδια τα στελέχη του κόμματός του

Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται και αναφορά και στην επιστολή του πρώην προέδρου της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Βατοπεδίου, Δημήτρη Τσιρώνη στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, στις οποίες φέρεται να καταγγέλλει παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη υπέρ του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου και ζητά από τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τον κ. Παπαγγελόπουλο.

Το Γραφείο του Πρωθυπουργού στην ίδια ανακοίνωση τονίζει ότι «κάθε μέρα που περνάει από την αναβολή της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή, νέα συγκλονιστικά στοιχεία έρχονται στο φως, πολλαπλασιάζοντας τα αναπάντητα ερωτήματα και τις απορίες για τις ειδικές σχέσεις του παλιού πολιτικού συστήματος με οικονομικά συμφέροντα».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος απάντησε αμέσως χαρακτηρίζοντας θεσμικά ανατριχιαστικές τις απόψεις Σηφουνάκη, και τονίζοντας ότι το κράτος δικαίου και η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης δεν ισχύουν a la carte και ότι η Δικαιοσύνη δεν είναι πολιτικός βραχίονας του κ. Τσίπρα και των υποστηρικτών του.

Ο κ. Βενιζέλος επισημαίνει ότι «η άποψη του κ. Σηφουνάκη είναι ότι όταν μία υπόθεση αφορά τον κ. Βγενόπουλο (με τον οποίο είχε ο ίδιος αντιδικία) ή κάποιον για τον οποίο έχουμε κακή γνώμη ή αντιπαθούμε, δεν έχουν καμία σημασία οι καταγγελίες της αρμόδιας εισαγγελέως εφετών και ο κ. Παπαγγελόπουλος μπορεί να κάνει ό,τι θέλει» και τον κατηγορεί πως αναπαράγει ότι «λέει ο σκληρός πυρήνας της κυβέρνησης και τα γνωστά φερέφωνά του».

Παράλληλα σχετικά με την κριτική που δέχεται ότι συνάντησε προσφάτως τον επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο, ο κ. Βενιζέλος απαντά «ότι όλες οι συναντήσεις του με όσους ζητούν να τον δουν για πολιτικά και κοινοβουλευτικά θέματα γίνονται επίσημα στο γραφείο του» και καταλήγει: «Αυτά για τα οποία ενημέρωσε τον κ. Βενιζέλο- προφανώς και άλλα πολιτικά πρόσωπα- ο κ. Βγενοπούλος, θα γίνουν δημοσίως γνωστά πολύ σύντομα γιατί ο κ. Βγενοπούλος θα ζητηθεί να κληθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας αμέσως μετά την ακρόαση των κ.κ. Παρασκευόπουλου και Παπαγγελόπουλου, για την οποία η κυβέρνηση δεν δείχνει να βιάζεται. Εκεί θα δούμε και ποιος έχει σχέση με ποιον».

Άμεση ήταν η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία σε ανακοίνωσή της υπογραμμίζει «κάθε λογικός άνθρωπος, κάθε μέρα που περνάει, όλο και περισσότερο αδυνατεί να καταλάβει τις ανακοινώσεις του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού. Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη».

Απαντώντας κύκλοι της κυβέρνησης κάνουν λόγο για μη απάντηση και από τη ΝΔ και από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, και τονίζουν ότι την ερχόμενη Τρίτη, στη Βουλή, θα συζητηθούν «δημόσια και ενώπιον του ελληνικού λαού, θα συζητηθούν όλα, το αν έχουν υπάρξει παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, από ποιους, για ποιες υποθέσεις και για ποιό σκοπό».

Ταυτόχρονα σχολιάζουν πως «όταν η συζήτηση έρχεται στα θέματα διαπλοκής, η ΝΔ κάνει ότι δεν καταλαβαίνει», ενώ σχετικά με τον κ. Βενιζέλο, αναφέρουν ότι «έσπευσε να εκδώσει μία ανακοίνωση, στην οποία βλέπει «φερέφωνα της κυβέρνησης» εντός του κόμματός του και, πουθενά, φυσικά, υποθέσεις διαπλοκής και απόπειρες συγκάλυψης.

ΠΗΓΗ: Αίθουσα σύνταξης του ert.gr με πληοροφορίες από ΕΡΤ, Πρώτο Πρόγραμμα, ΑΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις:

Αντιπαράθεση κυβέρνησης -ΝΔ για το θέμα της διαπλοκής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος