Κόντρα σε υψηλούς τόνους για πόθεν έσχες και λίστα Μπόργιανς

Νέα κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε δημοσίευμα για το πόθεν έσχες του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα η κυβερνητική εκπρόσωπος, ζήτησε καθαρές εξηγήσεις από τον κ. Μητσοτάκη και για τη λίστα Μπόργιανς. Σκληρή ήταν η απάντηση της ΝΔ, η οποία έκανε λόγο για πόλεμο λάσπης και εκστρατεία ψεμάτων.

«Περιμένουμε καθαρές εξηγήσεις από τον κ. Μητσοτάκη και για τη λίστα Μπόργιανς και για το πόθεν έσχες το δικό του», τόνισε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM», η Όλγα Γεροβασίλη, επισημαίνοντας ότι από τη στιγμή που ο αρχηγός της ΝΔ επικαλείται ότι η διαφάνεια αποτελεί βασικό στοιχείο της πολιτικής ζωής θα πρέπει δώσει απαντήσεις στα δύο παραπάνω ζητήματα.

Ειδικότερα, για το θέμα της λίστας Μπόργιανς, η κ. Γεροβασίλη υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να υπάρχει πρόταση προς την ελληνική κυβέρνηση από τις αρχές του κρατιδίου Βεστφαλίας – Ρηνανίας, να δεχτεί στοιχεία και cd με στοιχεία φοροφυγάδων και να το αρνείται.

Η κ. Γεροβασίλη είπε ότι περιμένει καθαρές εξηγήσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και για το δικό του πόθεν έσχες, ύστερα από δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ο πρώην συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, όταν ήταν πρωθυπουργός, Παπασταύρου, είχε συνεργασία με την σύζυγο του σημερινού προέδρου της Ν.Δ. και στον πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη δεν αναφέρεται η εταιρία στην οποία συμμετέχει η σύζυγος του.

Το ζήτημα είχε αναδείξει με δική του ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενο το σχετικό δημοσίευμα του περιοδικού Hot Doc και τονίζοντας ότι τα νέα στοιχεία δεν αφήνουν πλέον περιθώρια για μισόλογα.

«Η χώρα σέρνεται στην καταστροφή και αυτοί διαβάζουν Hot Doc», απάντησε η ΝΔ στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση «μπροστά στην οργή του κόσμου για τις πολιτικές της, ανίκανη να δώσει λύσεις στα προβλήματα των Ελλήνων, συνεχίζει τα ψέματα, λασπολογεί και διχάζει συστηματικά.

«Η λασπολογία είναι τον τελευταίο καταφύγιο μιας κυβέρνησης σε αποδρομή. Οι κήρυκες του διχασμού και οι νονοί της λάσπης να ξέρουν ότι η αθλιότητα δεν θα περάσει», προσθέτει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

«Τα ερωτήματα σχετικά με το πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη είναι πολλά και αμείλικτα. Αλλά για την ταμπακιέρα λόγος ουδείς, από τον ίδιο και τη ΝΔ» ανταπάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τον κ. Μητσοτάκη να απαντήσει στα ερωτήματα που αυτονόητα τίθενται από τη συμμετοχή του κ. Παπασταύρου στην εταιρεία της συζύγου του, κ. Γκραμπόφσκι.

Στο ζήτημα παρενέβη και η εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

«Καλό θα ήταν ο κ. Μητσοτάκης αντί να εμφανίζεται ως κήνσορας σαν …«αθώα περιστερά» και να μας κουνά το δάχτυλο, να απαντήσει ευθέως στους Έλληνες πολίτες για ορισμένα καίρια ζητήματα πολιτικής ηθικής που τον αφορούν προσωπικά, όπως τη συνεταιρική σχέση της συζύγου του, Μαρέβας Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη με τον στενό συνεργάτη του Αντ. Σαμαρά, Σταύρο Παπασταύρου της λίστας Λαγκάρντ καθώς και για το Πόθεν Έσχες», τόνισε και σημείωσε ότι αντί απειλών για φίμωμα του Τύπου, ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να δώσει πειστικές εξηγήσεις στους Έλληνες πολίτες, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι ψηφοφόροι της Ν.Δ.

Το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας σε νέα ανακοίνωση του επισημαίνει ότι “η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σε απόλυτο συντονισμό με παρασυστήματα δημοσιογραφίας χυδαιολογεί ασύστολα. Γυρίζει την πολιτική ζωή του τόπου πολλά χρόνια πίσω. Όταν ο αυριανισμός χρησιμοποιούνταν για τη σπίλωση πολιτικών αντιπάλων. Είναι γνωστό σε όλους ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης το χρονικό διάστημα 2006 – 2014 ήταν σε επίσημη διάσταση με τη σύζυγό του Μαρέβα και εξ αυτού του λόγου δεν υπέβαλλε κοινή φορολογική δήλωση και κοινή δήλωση πόθεν έσχες. Και ενώ γνωρίζουν όλη την αλήθεια, συνεχίζουν να συκοφαντούν και να λασπολογούν. Ο άθλιος κατήφορός τους δεν έχει τέλος”.

Ανακοίνωση εξέδωσε και το γραφείο της κυρίας Μαρέβας Γκραμπόφσκι, συζύγου του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, στην οποία υπογραμμίζεται ότι τα χρόνια στα οποία αναφέρονται τα δημοσιεύματα ήταν σε διάσταση με το σύζυγό της και πως μοναδικό στόχο έχουν να πλήξουν πολιτικά τον κ. Μητσοτάκη.
Επίσης, αναφέρει ότι επιφυλάσσεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη σε βάρος των λασπολόγων και των συκοφαντών της.
Επιπλέον τονίζει ότι η επιχειρηματική της δραστηριότητα ήταν πάντα διαφανής και πως ουδέποτε έχει πάρει οποιαδήποτε δουλειά από το Ελληνικό Δημόσιο. Όσον αφορά στον Σταύρο Παπασταύρου, επισημαίνει η ανακοίνωση ότι ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας που είχε ιδρύσει η κα Γκραμπόφσκι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος