Μ. Φύσσα: Δεν θα φύγω από τη ζωή, αν δεν κρεμάσω τον Ρουπακιά

Νέο ξέσπασμα της μητέρας του Παύλου Φύσσα στη συνεδρίαση του δικαστηρίου την Παρασκευή, η οποία εκσφενδόνισε ένα μπουκάλι νερό κατά του δολοφόνου του γιου της, Γ. Ρουπακιά, φωνάζοντας: «Δεν θα φύγω από τη ζωή αν δεν τον κρεμάσω». Οι αστυνομικοί ήρθαν δέκα μέρες μετά τη δολοφονία, δηλώνει ιδιοκτήτρια καταστήματος στην οδό Τσαλδάρη. Από την πλευρά της, η υπεράσπιση του Ν. Μιχαλολιάκου δήλωσε ότι παραποιήθηκαν οι δηλώσεις του σχετικά με την ανάληψη πολιτικής ευθύνης της δολοφονίας Φύσσα.

«Πρώτα ήρθαν οι δημοσιογράφοι»

Δέκα ημέρες είχαν περάσει από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, όταν οι αστυνομικοί μπήκαν στο κατάστημα καλλυντικών στην οδό Τσαλδάρη για να κάνουν ερωτήσει στην ιδιοκτήτρια για τα γεγονότα της 17ης Σεπτεμβρίου. Πρώτα ήρθαν οι δημοσιογράφοι, είπε χαρακτηριστικά η μάρτυρας στο δικαστήριο, και με μεγάλη καθυστέρηση εμφανίστηκαν και οι αστυνομικοί.

«Με ρώταγε ο αστυνομικός ποιος ήρθε και τι είδε και έλεγε τσαντισμένος για τους δημοσιογράφους “αυτοί θα μας καταστρέψουν, ανακατεύονται παντού”», σημείωσε η ιδιοκτήτρια.

Το κατάστημα έχει κάμερα στη βιτρίνα, η οποία καταγράφει και μικρό μέρος του πεζοδρομίου όπου ο 34χρονος αντιφασίστας μουσικός χτυπήθηκε θανάσιμα από τον Γιώργο Ρουπακιά.

Η μνήμη της κάμερας διαρκεί περίπου 18 ώρες. Το πρωί μετά τη δολοφονία, είπε η μάρτυρας, δημοσιογράφοι μπήκαν στο κατάστημα και τη ρωτούσαν τι έχει καταγράψει η κάμερα. Ένας μάλιστα ζήτησε να δει το βίντεο, κάτι που δεν ζήτησαν οι αστυνομικοί που πήγαν με καθυστέρηση 10 ημερών, ούτε όταν η ίδια τους το πρότεινε.

Αν ήταν ληστεία Τράπεζας, αμέσως θα είχαν κατασχεθεί οι κάμερες, εδώ η Αστυνομία απουσιάζει πλήρως, εμφανίζεται ύστερα από μία εβδομάδα – η στάση αυτή της αστυνομίας δείχνει το περιβάλλον ασυλίας στο οποίο λειτουργεί η Χρυσή Αυγή, σημείωσε η Πολιτική Αγωγή.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 10 Νοεμβρίου, με την κατάθεση του αστυνομικού Κωνσταντίνου Κοτσοβού.

Πηγές: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτό: ΑΠΕ ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος