Μαθητικές δράσεις προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος

Τα σχολεία μπορεί να έκλεισαν την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά τα “μαθήματα” δεν τελείωσαν.

Αυτή τη φορά το μάθημα με θέμα την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος, το έδωσαν μαθητές και εκπαιδευτικοί που πήραν μέρος στις ομάδες του προγράμματος “Παιδική HELMEPA” και δραστηριοποιήθηκαν στις παραλίες και τις εξοχές όλης της χώρας.

Σύμφωνα με την Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος: “Από πέρυσι τον Οκτώβριο μέχρι σήμερα, Μέλη του Προγράμματος «Παιδική HELMEPA», 5 – 13 ετών, με την εθελοντική υποστήριξη Εκπαιδευτικών τους, ανέλαβαν δράση για να διατηρηθούν οι φυσικές ομορφιές της πατρίδας μας σε καλή κατάσταση ώστε να μπορούμε όλοι να τις χαρούμε και αυτό το καλοκαίρι.

Τι ακριβώς έκαναν ομαδικά; Τον Οκτώβριο οργάνωσαν εθελοντικούς καθαρισμούς ακτών συμμετέχοντας στο «Μήνα δράσης για το θαλάσσιο περιβάλλον», το Δεκέμβριο συνεδρίασαν για το περιβάλλον και μετέφεραν το ψήφισμα «Αν προσπαθήσουμε όλοι μαζί, μπορεί απ’ το περιβάλλον μια δεύτερη ευκαιρία να μας δοθεί. Προστατέψτε τη Γη για να έχουμε μια καλύτερη ζωή» στους ενήλικες. Το Φεβρουάριο ζωγράφισαν στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας 2015 με θέμα «Λιμάνια, Ακτές και Γαλάζιες θάλασσες» και τα έργα που διακρίθηκαν έγιναν αφίσες. Το Μάιο συμμετείχαν στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Καθαρισμού, οργανώνοντας καθαρισμούς ακτής, λίμνης, ποταμού, δάσους ή πάρκου και τον Ιούνιο, γιόρτασαν τις Παγκόσμιες Ημέρες Περιβάλλοντος και Ωκεανών στέλνοντας μηνύματα στην κοινωνία των ενηλίκων.

Μαθητικές δράσεις προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντοςΠαράλληλα με τα παραπάνω, στη διάρκεια της χρονιάς πραγματοποίησαν προγράμματα ανακύκλωσης, έκαναν δεντροφυτεύσεις, μοίρασαν στην τοπική τους κοινωνία ενημερωτικό υλικό της HELMEPA και δικό τους, ενώ παρέσυραν στις δράσεις τους με την ενέργεια και τον ενθουσιασμό τους, συγγενείς και φίλους.

Και δεν σταματούν ούτε το καλοκαίρι καθώς έχουν αναλάβει να αναρτήσουν τις αφίσες του «Γλάρου» της HELMEPA στις γειτονιές τους αλλά και τους τόπους παραθερισμού τους”.

Διαβάστε στο σύνδεσμο που ακολουθεί, ενδεικτικές επιστολές από τη δραστηριότητα «Γράφω γράμμα στους γονείς μου για το περιβάλλον» όπου μικροί μαθητές από Θεσσαλονίκη, Λιβαδειά, Ρόδο, Τρίκαλα, Φέρες Έβρου και Χανιά, ενημερώνουν τους γονείς για τις δράσεις τους, ενώ παράλληλα ζητούν υποστήριξη και τους παραδίδουν περιβαλλοντικά μαθήματα!

http://helmepajunior.gr/pdf/Gramma-stous-goneis.PDF

Φωτο: HELMEPA

Νάσος Μπράτσος

Σχετική είδηση: Να Σώσουμε τις Θάλασσες»: Συνέντευξη του Δ. Μητσάτσου στο ertnewsdev.oryx.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος