Με ταχείς ρυθμούς οι εμβολιασμοί από Κινητές Μονάδες στην Κρήτη — Ο πρώτος κατ’ οίκον εμβολιασμός στην Ελλάδα (video)

Με τον εμβολιασμό πολιτών και εκτός λίστας συνεχίζεται η «καταδρομικού» χαρακτήρα επιχείρηση που ξεκίνησε πανελλαδικά σήμερα το πρωί με την παρουσία κινητών μονάδων στο Τυμπάκι και την Αγία Γαλήνη, στα νότια της Κρήτης.

Η διαδικασία ξεκίνησε διστακτικά, καθώς συνολικά πενήντα άτομα είχαν δηλώσει στις τοπικές δημοτικές υπηρεσίες ότι επιθυμούν να εμβολιαστούν. Ωστόσο, όσο περνούσε η ώρα ο αριθμός των πολιτών που προσέρχονταν στα προκαθορισμένα σημεία αυξανόταν και έτσι ζητήθηκε να παραληφθούν νέες παρτίδες δόσεων και από τις δύο κινητές μονάδες.

Ο πρώτος κατ’οίκον εμβολιασμός στην Ελλάδα αφορά τον κύριο Νίκο 93 ετών, με κινητικά προβλήματα, και έγινε στο σπίτι του στο Τυμπάκι.

❗Ο πρώτος κατ’οίκον εμβολιασμός στην Ελλάδα μόλις έγινε στην Κρήτη μας

✅ Εμβολιάσαμε τον κύριο Νίκο 93 ετών στο σπίτι…

Posted by Lena Borboudaki on Tuesday, July 6, 2021

Εκτός από τον 93χρονο, άλλοι έξι εμβολιασμοί κατ’ οίκον ήταν προγραμματισμένοι να γίνουν στο Τυμπάκι. Παράλληλα, ολοκληρώθηκε ο εμβολιασμός από τις κινητές μονάδες με συνολικά 84 άτομα να εμβολιάζονται στο Τυμπάκι, όπου είχαν δηλωθεί 24. Άλλα 36 εμβολιάστηκαν στην Αγία Γαλήνη, όπου είχαν δηλωθεί 25.

Το παρών έδωσαν ο δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης, οι Αντιδήμαρχοι, ο Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας Μακάριος, η Διοικήτρια της ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου Χάρης Βαβουρανάκης.

Όπως είπε η κ. Μπορμπουδάκη, σε δεύτερο χρόνο θα οργανωθεί επιχείρηση εμβολιασμού και των εκατοντάδων αλλοδαπών που απασχολούνται ως εργάτες γης τόσο στο Τυμπάκι όσο και στην Ιεράπετρα.

Όπως ανακοινώθηκε από την 7η ΥΠΕ, την τρέχουσα εβδομάδα, εμβολιασμοί από τις κινητές μονάδες θα γίνουν την Τετάρτη, 7 Ιουλίου, στον Πλάτανο και στα Αγκουσελιανά, την Πέμπτη, 8 Ιουλίου, στον Καβρό, στον Πλακιά, στο Θραψανό και στον Άγιο Γεώργιο, την Παρασκευή, 9 Ιουλίου, στα Σφακιά, στην Αγία Ρουμέλη, στο Σπήλι και στην Ελούντα και το Σάββατο, 10 Ιουλίου, στον Φουρνέ, στα Ανώγεια, στο Ασήμι και στις Μάλες.

Ρεπορτάζ: Φανή Καλαθάκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος