Με τον Γάλλο υπ. Εσωτερικών Μπ. Καζνέβ συναντήθηκε ο ΠτΔ Π. Παυλόπουλος

Τον γάλλο υπουργό Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ  που επισκέφτηκε την Πέμπτη τη Λέσβο, υποδέχτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

“Κύριε Υπουργέ, θέλω να σας ευχαριστήσω γιατί βρίσκεσθε στην Ελλάδα και για την επίσκεψή σας στη Λέσβο. Ύστερα από την επίσκεψη αυτή νομίζω πως πρέπει να είστε βέβαιος πως η Ελλάδα θα εκπληρώσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της, τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει για το Προσφυγικό ζήτημα”, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρόσθεσε ότι μετά από την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της Ελλάδας στο προσφυγικό, υπάρχει ζήτημα εκπλήρωσης των υποχρεώσεων τόσο από την πλευρά των εταίρων όσο και από την Τουρκία.

Από την πλευρά του ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του νωριτερα σήμερα στη Λέσβο διαπίστωσε πρόοδο όσον αφορά την είσοδο την καταχώρηση και την αναγνώριση των ανθρώπων που έχουν περάσει τα σύνορα.

“Σας ευχαριστώ διότι βοηθήσατε στην οργάνωση μαζί με τις αρχές της Ελλάδας να υλοποιηθεί αυτή η επίσκεψη στην Λέσβο που για εμάς ήταν πολύ σημαντική. Και πραγματικά καταλαβαίνουμε απόλυτα το βάρος αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα όταν είναι αναγκασμένη να υποδεχθεί, μέσα στο 2015, 800.000 μετανάστες οι οποίοι δεν ήταν κι όλοι πρόσφυγες”, είπε στον Π. Παυλόπουλο ο Μπερνάρ Καζνέβ.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Κ. Φρύσσα

Φωτο: Eurokinissi – ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος