Μήνυση κατ’ αγνώστων κατέθεσε ο Γ. Κουμουτσάκος – Συνελήφθη ένα άτομο για συμμετοχή στην επίθεση – Αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΝΔ (vid)

Μήνυση κατ’ αγνώστων κατέθεσε ο πρώην υπουργός Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε άγρια την Πέμπτη 5/11 στο Σύνταγμα, ενώ κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. Ο κ. Κουμουτσάκος προσκόμισε στο γραφείο του εισαγγελέα φωτογραφίες των προσώπων που του επιτέθηκαν. Πρόκειται για ζήτημα τιμής για τη δημοκρατία η άμεση σύλληψη των δραστών, δήλωσε αμέσως μετά και κατήγγειλε τη Χρυσή Αυγή ως πολιτικό υποκινητή της άνανδρης επίθεσης. Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός ατόμου ενώ αναζητούνται άλλα τέσσερα μεταξύ αυτών και μια γυναίκα. Όπως έγινε γνωστό ο ένας είναι σεσημασμένος για ρατσιστική επίθεση και ληστεία σε βάρος αλλοδαπών.

Το περιστατικό που καταδικάστηκε από όλα τα κόμματα, προκάλεσε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ, με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να χαρακτηρίζει ως ηθικό αυτουργό τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, και να ζητεί την παραίτηση του.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε πως όποιος φλερτάρει με την ακροδεξιά και τροφοδοτεί το μίσος, τη μισαλλοδοξία, τον εθνικισμό, τελικά γίνεται ο ίδιος θύμα.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος