Ν. Φίλης: «Ο Σόιμπλε έβαλε στο τραπέζι το σχέδιο Grexit»

“Είμαστε υπό το κράτος ενός πραξικοπήματος που επιχειρήθηκε από τους δανειστές στις Βρυξέλλες” δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής ραδιοφωνίας ο κοιν. εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, τονίζοντας ότι, ο Σόιμπλε έβαλε στο τραπέζι σχέδιο Grexit. “Το σχέδιο ήταν οργανωμένο, ήταν παλαιότερο και τώρα ενεργοποιήθηκε”, είπε χαρακτηριστικά ο κος Φίλης.

“Ανατρέπει μια δημοκρατική απόφαση ενός λαού, δεν είναι μόνο εις βάρος του λαού μας, αλλά και μια προειδοποίηση, ένα προμήνυμα για τους άλλους λαούς της Ευρώπης.”… “Θα δούμε αν θα ολοκληρωθεί και με την ανατροπή της κυβέρνησης”, ήταν τα λόγια του κοιν. εκπροσώπου στο σταθμό μας.

Σε ερώτημα για τη στάση των διαφωνούντων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Φίλης δήλωσε: Δεν γίναμε εχθροί, είμαστε σύντροφοι 30 χρόνια με τους περισσότερους και πρέπει να διακατέχει μια πολιτική ηθική τους ανθρώπους της αριστεράς…Η άποψή μου είναι ότι θα έπρεπε να υπερψηφίσουν τη συμφωνία και να παραιτηθούν, αυτή είναι έντιμη στάση”.

Στη συνέχεια, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε, ο “Αν χάσει τη δεδηλωμένη η κυβέρνηση, θα “πέσει” από τους πιστωτές και όχι από αυτούς που διαφωνούν. Απλώς αυτοί αντιδρούν με λανθασμένο τρόπο (στο πραξικόπημα των δανειστών.)” Προτρέποντας “μην ρίχνετε την κυβέρνηση, αυτή η κυβέρνηση μπορεί να διαχειριστεί πολύ σκληρά μέτρα με έντιμο τρόπο, μην φέρετε τον παλαιοκομματισμό στην εξουσία.”

Για το ρόλο της κας Κωνσταντοπούλου και για τη θέση της ως προέδρου της Βουλής, ο κ. Φίλης δήλωσε:

” Δεν υπάρχει διαδικασία ώστε να μην είναι πρόεδρος σε αυτή τη φάση…” (αν δεν παραιτηθεί η ίδια του θεσμικού της ρόλου) “…» όταν χρησιμοποιείται ο θεσμικός ρόλος για να παρεμποδιστούν λειτουργίες της Βουλής, όπως έγινε την προηγούμενη Παρασκευή με τις διαδικασίες, αυτό είναι βεβαίως πολιτικό θέμα.”

Πηγή: Α’ Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος