Ν. Βούτσης: “Στο τιμόνι αυτή η κυβέρνηση, όχι πρόσωπα φθαρμένου πολιτικού σκηνικού” (Aud)

Δεν είναι στις προθέσεις μας ή στην πολιτική μας οι άμεσες εκλογές, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους δημοσιογράφους Μαρία Κλάδου και Γιώργο Πίκουλα.

Ο ίδιος πρόσθεσε: “Δεν αμφιβάλλω ότι κάποια μέτρα θα μείνουν χωρίς αντίμετρα – είμαστε κατηγορηματικοί και απόλυτοι: στο τιμόνι αυτή η συγκυβέρνηση, όχι πρόσωπα φθαρμένου πολίτικου σκηνικού”

Ο κύριος Βούτσης χαρακτήρισε απροσχημάτιστη τυπολατρία την κίνηση της πρόεδρου της Βουλής, να εξάγει αποτελέσματα που δεν είναι κατανοητά από όλο τον κόσμο και δεν οδηγούν σε αποτελεσματικές λύσεις. Ο ίδιος μίλησε για δύο στρατόπεδα: αυτό που τάσσεται υπέρ των εκλογών του Νοεμβρίου για τη διευθέτηση του χρέους – το δεύτερο ζητεί άμεσα εκλογές το Σεπτέμβριο. Εμείς, είπε, θέλουμε το πρώτο, αλλά το πιθανότερο είναι να συμβεί το δεύτερο.

Σε ερώτηση αν μετάνιωσαν για την επιλογή της Ζ. Κωνσταντοπούλου ως προέδρου της Βουλης, ο κ. Βούτσης απάντησε ότι ο απολογισμός για τα πρόσωπα και τις πολιτικές θα γίνει στο συνέδριο. Εδώ εμείς δεν έχουμε προλάβει να κάνουμε απολογισμό της πολιτικής μας και της πορείας μας έως τώρα – λόγω των συνεχών εξελίξεων… Οπότε ο απολογισμός για τα πρόσωπα και τις πολιτικές μας θα λάβει χώρα στο συνέδριο που βρίσκεται μπροστά μας.

Ο υπουργός Εσωτερικών διευκρίνισε, πως δεν υπάρχουν σενάρια για κυβέρνηση συνεργασίας εθνικού σκοπού, ενώ υπολογίζει ότι οι απώλειες θα κινηθούν στα πλαίσια της προηγούμενης ψηφοφορίας, συν πλην ένα.

Πηγή: Α’ Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος