Ν. Ξυδάκης: “Να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για να εφαρμοστεί η συμφωνία με την Τουρκία” (aud)

“Επιθυμούμε να μην σφραγιστούν τα σύνορα, να ληφθεί μια πολιτική απόφαση που να αποδοκιμάζει κάτι τέτοιο, ζητούμε μια πλήρη κάλυψη πολιτική για το ενδεχόμενο μιας επωφελής αναστολής της Σένγκεν, και κυρίως να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος να εφαρμοστεί η συμφωνία με την Τουρκία. Αν δεν δούμε μέχρι τέλους πως εφαρμόζεται η συμφωνία με την Τουρκία, πρέπει η Ευρώπη -εφόσον θέλει να παραμείνει ενωμένη- να αναζητήσει άλλες λύσεις”, δήλωσε μεταξύ άλλων στο Πρώτο Πρόγραμμα και στο Νίκο Τσιμπίδα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης, αναφερόμενος στις προσδοκίες που έχει η χώρα μας από τη Σύνοδο.

“Ακροδεξιές πολιτικές δυνάμεις έχουν κατορθώσει, για λόγους ιδεολογίας αλλά και εσωτερικής κατανάλωσης, να ακουστεί πιο δυνατά η φωνή τους και να πλασάρουν την ατζέντα τους, της μισαλοδοξίας και των φραχτών”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός, συμπληρώνοντας πως η πιο δυνατή φωνή στον αντίποδα των παραπάνω απόψεων είναι αυτή της καγκελαρίου Μέρκελ.

Σε ό,τι αφορά την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο ο κ. Ξυδάκης δήλωσε πως: “Η παρουσία του ΝΑΤΟ μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά και να συμβάλει στο να χτυπηθούν τα δίκτυα των διακινητών”.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος