ΝΔ: Εν αναμονή των κινήσεων του Β. Μεϊμαράκη (vid)

Εντείνονται στη Νέα Δημοκρατία οι ζυμώσεις για την υποβολή υποψηφιοτήτων ενόψει της εκλογής νέου προέδρου. Την απόφασή τους να πάρουν μέρος στην κούρσα της διαδοχής έχουν ανακοινώσει επίσημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και μέσω facebook ο περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. Κορυφαία στελέχη του κόμματος αναμένουν τις τελικές αποφάσεις του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, ο οποίος δέχεται ισχυρές πιέσεις βουλευτών και στελεχών προκειμένου να είναι υποψήφιος και αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του πιθανότατα τη Δευτέρα.

Ο 37χρονος περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του μέσω facebook το βράδυ του Σαββάτου. «Θέτω την υποψηφιότητα μου για την Προεδρία της Παράταξης και καλώ όλους να συμμετέχουν στην εκλογή από τη βάση. Όλους όσοι πιστεύουν, όπως και εγώ, ότι τώρα θα δοθούν οι μάχες για μια πραγματικά ισχυρή κοινωνία με δικαιοσύνη και αλληλεγγύη» ανέφερε.

«Δεν μας αρκεί η αναπαλαίωση. Ο ελληνικός λαός χρειάζεται ένα νέο όραμα. Να αποκτήσει ξανά τη χαμένη του αυτοπεποίθηση. Να συνειδητοποιήσει τις δυνάμεις του και τα προσόντα του. Χρειαζόμαστε ένα μετα-μνημονιακό αφήγημα» ανέφερε η Όλγα Κεφαλογιάννη, στην Καθημερινή της Κυριακής, η οποία αν και συνεργάτες της έχουν μελετήσει τη λίστα με τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, κρατά κλειστά τα χαρτιά της.

Στάση αναμονής τηρούν επίσης η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Νίκος Δένδιας, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης και ο Βασίλης Κικίλιας, περιμένοντας την κίνηση Μεϊμαράκη, ο οποίος έχει επικοινωνήσει και με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Κορυφαία στελέχη του κόμματος μεταξύ των οποίων και ο Νικήτας Κακλαμάνης δηλώνουν, πως η ΝΔ δεν χρειάζεται έναν αντι-Τσίπρα, αλλά ένα ενωτικό πρόεδρο.

«Ο Μεϊμαράκης έκανε υπερπροσπάθεια, δεν είχε χρόνο. Πρέπει να του δοθεί ο χρόνος» είπε Κατερίνα Παπακώστα στην ΕΡΤ1

«Είναι λάθος να εγκλωβιστούμε στην αναζήτηση του αντι- Τσίπρα (…) Πρέπει να πάμε σε έκτακτο συνέδριο πριν από την εκλογή αρχηγού» τόνισε ο Πάνος Παναγιωτόπουλος μιλώντας στον Σκαϊ

«Εμείς δεν χρειαζόμαστε αντι-Τσίπρα. Χρειαζόμαστε έναν που να έχει κοινωνική ευαισθησία που να πιστεύει στην κεντροδεξιά και να εκφράζει την παράταξη μας, δεν έχει σημασία το πρόσωπο. Η ΝΔ χρειάζεται να βρούμε ποιος χωράει στο κάδρο που έχει τοποθετηθεί στην κοινωνική κεντροδεξιά. Πιστεύω ότι στο κάδρο αυτό χωράει πολύ καλά η …φατσούλα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη» είπε ο Γεράσιμος Γιακουμάτος στο Real FM.

Την ίδια ώρα, ετοιμος για περιοδείες σε όλη τη χώρα δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης που μπαίνει στη μάχη για τη διαδοχή, με το σύνθημα «από την αρχή».
«Είμαστε ένα κόμμα το οποίο, δυστυχώς πια, είναι κουρασμένο. Είναι γερασμένο, και ηλικιακά. Έχουμε πάρει διαζύγιο από τη νεολαία. Δεν επικοινωνούμε, πια, καλά με τα παραγωγικά, τα δυναμικά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας. Βρισκόμαστε, με άλλα λόγια, σε μία φθίνουσα πορεία εδώ και αρκετά χρόνια. Και πιστεύω αυτή η εκλογή προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, έτσι όπως γίνεται, δηλαδή από την ίδια την κοινωνία, μπορεί να αποτελέσει την προϋπόθεση για την ουσιαστική ανανέωση, αναβάπτιση του κόμματος σε μία καινούρια κατεύθυνση. Και πιστεύω ότι έχω τις δυνατότητες και την εμπειρία να το κάνω» είπε στο Real FM.

Τη λίστα με τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής έχουν παραλάβει και συνεργάτες του Μάκη Βορίδη και του Άδωνι Γεωργιάδη, χωρίς οι ίδιοι να έχουν ξεκαθαρίσει αν θα είναι υποψήφιοι.

«Να μην ορίσουν τον Πρόεδρο αυτοί που θέλουν να χάσει. Ένα κόμμα εξουσίας, όπως η ΝΔ, οφείλει και μπορεί να διασφαλίσει πως οι εκλέκτορες του νέου της προέδρου νοιάζονται και για την ίδια και για τη χώρα» δήλωσε για τη διαδικασία Κώστας Τασούλας στην Καθημερινή της Κυριακής.

Η προθεσμία για να υποβάλει κάποιος την υποψηφιότητά του, λήγει το απόγευμα της Παρασκευής.

Πηγή ΕΡΤ1 – Ρεπορτάζ Γιώργος Ευθυμίου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος