Νέα τραγωδία με 5 πρόσφυγες στο Φαρμακονήσι και στο Καστελόριζο – 8 νεκροί και στα ανοιχτά της Ιταλίας (vid)

Δεν έχει τέλος η τραγωδία των προσφύγων που διασχίζουν το Αιγαίο. Άλλα τρία προσφυγόπουλα και δύο γυναίκες έχασαν σήμερα τη ζωή τους ανοιχτά του Φαρμακονησίου και του Καστελόριζου. Οι σοροί οκτώ ανθρώπων ανασύρθηκαν από πλαστική βάρκα στην οποία επέβαιναν μετανάστες στην προσπάθειά τους να διασχίσουν τη Μεσόγειο, ανέφερε σήμερα σε ένα Tweet το ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό.

Ένα 8χρονο αγοράκι βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του σε λέμβο με 110 μετανάστες στο Φαρμακονήσι. Σύμφωνα με τους γονείς του κατά τη διάρκεια του ταξιδιού από Τουρκία προς Φαρμακονήσι, έπεσε στη θάλασσα από το σκάφος που επέβαιναν και όταν το ανέσυραν δεν ανέπνεε.
Σημειώνεται ότι όλοι οι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στη Λέρο.

Το δεύτερο περιστατικό έγινε λίγο αργότερα στο Καστελόριζο, όπου κατέπλευσε ιστιοφόρο οι επιβαίνοντες του οποίου, είχαν διασώσει έντεκα άτομα που προσπαθούσαν να εισέλθουν στη χώρα μας, ενώ είχαν ανασύρει και ένα αγόρι νεκρό. Οι διασωθέντες είπαν ότι αγνοούνται ακόμη τέσσερις. Από τις έρευνες ανασύρθηκαν οι δύο γυναίκες και το ένα αγόρι, ενώ εξακολουθεί να αγνοείται ένας άνδρας.

Την ίδια ώρα, άκαρπες παραμένουν οι έρευνες, για τον εντοπισμό των τριών ατόμων, ενός 9χρονου παιδιού, μιας νεαρής γυναίκας και ενός άντρα, στο ναυάγιο που έγινε ανοιχτά της Καλύμνου, τα ξημερώματα του Σαββάτου.

N. Ξυδάκης: Η Ελλάδα δε θα γίνει αποθήκη ψυχών
“Η Ελλάδα δε θα γίνει αποθήκη ψυχών από τη στιγμή που τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ανοικτά”, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης για την προσφυγική κρίση. Μιλώντας στην ΕΡΤ και τις Εμμανουέλλα Αργείτη και Μαρίνα Δεμερτζιάν, ο κύριος Ξυδάκης υπογράμμισε ότι σε κανένα κείμενο δεν υπάρχει αναφορά για κοινές ελληνοτουρκικές περιπολίες στο Αιγαίο.

Στη Μεσόγειο

Οι σοροί οκτώ ανθρώπων ανασύρθηκαν από πλαστική βάρκα στην οποία επέβαιναν μετανάστες στην προσπάθειά τους να διασχίσουν τη Μεσόγειο, ανέφερε σήμερα σε ένα Tweet το ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό. Ανέφερε πως το πλοίο Bersagliere διέσωσε 113 μετανάστες οι οποίοι επέβαιναν στο σκάφος. Δεν έδωσε άλλες πληροφορίες.

Χθες το Πολεμικό Ναυτικό της Ιταλίας διέσωσε 562 μετανάστες που προσπαθούσαν να φθάσουν στην Ευρώπη επιβαίνοντας σε πέντε σκάφη.
Σχεδόν όλοι όσοι διασώθηκαν χθες προέρχονται από χώρες της Αφρικής κάτω από τη Σαχάρα.

Σχετική είδηση: Νέες τραγωδίες με πρόσφυγες – Στην Κάλυμνο, πνίγηκαν 4 μικρά παιδιά και μια γυναίκα – Ένα παιδί αγνοείται – 12 νεκροί στην Τουρκία (vid)
Πηγή: ΕΡΤ1, Α’ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος