Ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης στην ΕΡΤ

Για όλες τις τρέχουσες εξελίξεις μίλησε το πρωί στην ΕΡΤ1 ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης. Ερωτηθείς για τις διαπραγματεύσεις, ο υπουργός τόνισε ότι πρέπει να κλείσει άμεσα η συμφωνία, ώστε να σταθεροποιηθεί η οικονομία, η οποία είναι ο βασικότερος παράγοντας για την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας. Επισήμανε ωστόσο, ότι οι θεσμοί έχουν προτείνει παράλογα μέτρα τα οποία -όπως είπε- είναι μέρος της διαπραγματευτικής τους πολιτικής. 

Όσον αφορά στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το ενδεχόμενο εκλογών, ο κ. Ξυδάκης ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ γεννήθηκε και μεγάλωσε μέσα στην κρίση και πως πληρώνει το τίμημα αυτό, υπογραμμίζοντας ότι είναι καθοριστικό για την ωρίμανσή του. Παράλληλα, ανέφερε ότι αν γίνουν εκλογές αυτές θα γίνουν τον Οκτώβριο, μετά το συνέδριο του κόμματος, όπου θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο στα εσωκομματικά. Σημείωσε δε ότι είναι πολύ πιθανό να υπάρξει διάσπαση και να δημιουργηθούν δύο κόμματα.

Ο κ. Ξυδάκης αναφέρθηκε και σε θέματα που άπτονται του υπουργείου του, υπογραμμίζοντας πως χρειάζεται πολύ δουλειά ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι της κυβέρνησης.

Ο υπουργός με αφορμή καταγγελίες του δημάρχου της Κω ότι υπάρχουν προβλήματα σίτισης των μεταναστών, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την οποία κατηγόρησε ότι δεν θέλει να υιοθετήσει συγκεκριμένα μέτρα για τους μετανάστες. Οι ροές μεταναστών είναι ανεξέλεγκτες και υπήρξαν χώρες που δεν δέχθηκαν κανέναν μετανάστη, δήλωσε ο κ. Ξυδάκης και τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει συντονισμένη ευρωπαϊκή δράση. Το θέμα των μεταναστών δεν λύνεται με ηλεκτροφόρα καλώδια, είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η βόρεια Ευρώπη είναι απούσα και διπλωματικά και πολιτικά και ανθρωπιστικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος