Ο. Γεροβασίλη: Συμφωνία μέχρι τις 18 Αυγούστου (vid)

Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να έχει μια συμφωνία στις 18 Αυγούστου, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξη της στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, τονίζοντας πως θα γίνει ότι χρειαστεί και θα είναι μια διαρκής μάχη μέχρι την υπογραφή της.  Σύμφωνα με την κα Γεροβασίλη, το παρακάτω, είναι επίσης μακρύ και επίπονο. “Θα είναι το πακέτο μέτρων δύσκολο, αλλά όχι το χειρότερο μνημόνιο, όπως διατυπώνεται“, είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο εκλογών είπε ότι θα γίνουν όποτε χρειαστεί και διευκρίνισε ότι στους άμεσους στόχους της κυβέρνησης είναι η προώθηση νέου εκλογικού νόμου, χωρίς το μπόνους των 50 εδρών. “Οι εκλογές είναι πιθανές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σήμερα πρέπει να ασχοληθούμε με το πότε θα γίνουν“, σημείωσε.

Αναφορικά με τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβερνητική εκπρόσωπος παραδέχθηκε ότι δυο διαφορετικοί στρατηγικοί σχεδιασμοί δεν μπορούν να συνυπάρξουν.

Ερωτηθείσα αν οι διαφωνούντες πρέπει να παραδώσουν τις έδρες τους σχολίασε ότι υπάρχουν κώδικες στην Αριστερά, όπως υπάρχει και ο κώδικας δεοντολογίας της ΚΟ, αλλά -όπως είπε- υπεράνω αυτών υπάρχουν και ηθικοί κώδικες και οι κώδικες της μη απαξίωσης της άλλης πολιτικής άποψης.

Η κα Γεροβασίλη απέκλεισε το ενδεχόμενο σχηματισμού μιας πολυκομματικής κυβέρνησης, τονίζοντας πως το απαξιωμένο πολιτικό σύστημα δεν θα το φέρουμε από το παράθυρο στο προσκήνιο.

ΠΗΓΗ: Α’ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος