Ο Κ. Πουλάκης μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα για τη συμφωνία μεταξύ ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό (aud)

Ως ένα πρώτο, δειλό βήμα συλλογικής ευρωπαϊκής αντιμετώπισης του προσφυγικού θέματος, χαρακτήρισε τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών.
Ο κ. Πουλάκης πρόσθεσε ότι: “Ετοιμάζεται και θα κατατεθεί μέσα στον Απρίλιο το νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει ό,τι αφορά στη συμφωνία που έχει υπογραφεί και θα λύνει όλα τα νομικά κενά και τυχόν αδυναμίες που υπάρχουν και πρέπει να αντιμετωπισθούν”.

Ο κ. Κώστας Πουλάκης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και την Ευαγγελία Μπαλτατζή τόνισε ότι: “Η συμφωνία θα κριθεί λαμβάνοντας υπόψη τους συσχετισμούς και τις δυσμενείς συνθήκες, από πολιτική άποψη”, και επεσήμανε ότι “θα πρέπει να δούμε τη βασική αντίθεση που υπάρχει ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες που αναγνωρίζουν τις αξίες της ΕΕ, την αλληλεγγύη και το διαμερισμό των βαρών αυτής της μεγάλης ιστορικής μετακίνησης και αυτών που πολιτεύονται αλά καρτ”. “Αυτό ακριβώς”, πρόσθεσε ο κ. Πουλάκης, “δείχνει την σκληρή πολιτική άποψη μιας ακροδεξιάς λογικής που προσπαθεί να επικρατήσει στην Ευρώπη”.

Ο κ. Πουλάκης πρόσθεσε ότι «με βάση αυτό το πολιτικό πλαίσιο, η συμφωνία έχει κάποια θετικά στοιχεία όπως η οργανωμένη επανεγκατάσταση από Τουρκία, η μετεγκατάσταση από την Ελλάδα, οι 72 χιλιάδες θέσεις, η προσπάθεια κατάργησης των παράνομων δρόμων διακίνησης, η ενίσχυση της υπηρεσίας ασύλου από την Ευρώπη για να μπορέσει να γίνει ταχύτατα αυτή η διαδικασία».

Τόνισε όμως ότι: «Για να πετύχει όλη αυτή η προσπάθεια χρειάζεται να είναι έντιμη η Τουρκία, και επειδή μέχρι σήμερα δεν είναι, πρέπει να δούμε εάν τελικά η Ευρώπη αντιμετώπισε ένα πρόβλημα δίνοντας έναν βασικό ρόλο στην Τουρκία, που αρνείται να τον παίξει».

Ο κ. Πουλάκης πρόσθεσε ότι: “Ετοιμάζεται και θα κατατεθεί μέσα στον Απρίλιο το νομοσχέδιο, που θα ρυθμίζει ό,τι αφορά στη συμφωνία που έχει υπογραφεί και θα λύνει όλα τα νομικά κενά και τυχόν αδυναμίες που υπάρχουν και πρέπει να αντιμετωπισθούν”.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Φωτογραφία: Eurokinissi

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος