Ο καιρός με την Π. Σπηλιωτοπούλου: Χιόνια και στην Αττική – Η πρόγνωση για τις επόμενες μέρες (video)

Λίγο πολύ παρόμοιο θα είναι στο σκηνικό του καιρού μέχρι και την Παρασκευή, με καλοκαιρία στα δυτικά και άστατο καιρό με βροχές αλλά και διαστήματα ήλιου στα ανατολικά και νότια. Κύριο χαρακτηριστικό, οι πολύ ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο ιδιαίτερα μέχρι το βράδυ της Τετάρτης που θα φτάνουν και τα 8 μποφόρ και οι χαμηλές θερμοκρασίες, με παγετό κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια αλλά και χιόνια στα εκεί ορεινά. Περισσότερες βροχές – καταιγίδες, αρκετό κρύο με τοπικά ισχυρό παγετό και χιόνια ακόμα και σε ημιορεινές περιοχές, αναμένονται το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα.

Τετάρτη

Στα δυτικά θα συνεχιστεί ο καλός καιρός, ενώ στα ανατολικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, το Α. Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα θα έχουμε πάλι τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα και καταιγίδες και λίγα χιόνια στα ανατολικά ορεινά και της Κρήτης. Βοριάδες στο Ιόνιο 3-5, ενώ στο Αιγαίο πολύ ισχυροί έως 7-8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία δε θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 9 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 12-16, ενώ τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα επικρατεί παγετός κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια.

Αττική

Συνεφιές, με τοπικές βροχές που γρήγορα όμως θα περιοριστούν στα ανατολικά και βόρεια, λίγα χιόνια νωρίς το πρωί στα βόρεια ορεινά, βοριάδες 6-7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή όμως εξασθένηση από το απόγευμα και θερμοκρασία από 6 έως 12 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη

Λίγες συννεφιές κατά διαστήματα, βοριάδες 4-6 μποφόρ και θερμοκρασία από 3 έως 7 βαθμούς.

Πέμπτη

Στα ανατολικά και νότια θα έχουμε πάλι κατά διαστήματα τοπικές βροχές και στα νότια πιθανώς και καταιγίδες και λίγα χιόνια πάλι στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Ανατολικοί άνεμοι στο Ιόνιο δε θα ξεπερνούν τα 3-4 μποφόρ και οι βοριάδες στο Αιγαίο τοπικά τα 6 και η θερμοκρασία δε θα αλλάξει σημαντικά, με παγετό ξανά στα κεντρικά και βόρεια τη νύχτα και νωρίς το πρωί, που μάλιστα στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Πάττυ (Παναγιώτα) Δ. Σπηλιωτοπούλου
B.Sc. Φυσικός
M.Sc. Μετεωρολόγος – Περιβαλλοντολόγος
M.Sc. Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Κρίσεων & Καταστροφών
M.A. Δημοσιογράφος
Εθνικό & Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος