Ο καιρός με την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου: Επιστροφή στον χειμώνα με διαδοχικές κακοκαιρίες (video)

Επιστρέφουμε σταδιακά στον χειμώνα, αφού διαδοχικές κακοκαιρίες έχουν ξεκινήσει να μας επηρεάζουν ήδη από την Παρασκευή σύμφωνα με την μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Πάττυ Σπηλιωτοπούλου.

Κακοκαιρία αναμένεται  αυτήν την εβδομάδα, κυρίως σήμερα και αύριο με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενίσχυση των ανέμων και πυκνά χιόνια στα ορεινά και τα βόρεια ημιορεινά, ενώ Τετάρτη και ειδικά την Πέμπτη θα έχουμε λιγότερες βροχές αλλά έρχεται ψυχρή εισβολή, με πολύ ισχυρούς βοριάδες ιδιαίτερα στο Β. Αιγαίο όπου θα φτάνουν και τα 9 μποφόρ και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας με πυκνά χιόνια πιθανόν και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα στα ανατολικά, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής.

ΣΗΜΕΡΑ

Βροχές και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές στο Ιόνιο, την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα, τα θαλάσσια – παραθαλάσσια της Κεντρικής και Α. Μακεδονίας κι από το απόγευμα στα ανατολικά ηπειρωτικά. Χιόνια στα ορεινά, από τη νύχτα στα κεντρικά και βόρεια κατά τόπους πυκνά, σταδιακά νοτιάδες 4-6 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα και θερμοκρασία έως 12 βαθμούς στα κεντρικά και βόρεια και έως 15 στα υπόλοιπα, με παγετό κατά τόπους στα βορειοδυτικά νωρίς το πρωί και τη νύχτα.

ΑΤΤΙΚΗ

Τοπικές βροχές και σταδιακά καταιγίδες, πιθανώς ισχυρές από το απόγευμα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά, βαθμιαία νοτιάδες 4-5 μποφόρ και θερμοκρασία έως 14 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Βροχές και καταιγίδες, πιθανώς τοπικά ισχυρές. Βορειοανατολικοί άνεμοι 3-4 μποφόρ, με ενίσχυση το βράδυ και θερμοκρασία έως 12 βαθμούς.

ΤΡΙΤΗ

Βροχές και στα ανατολικά και νότια καταιγίδες, τοπικά ισχυρές, κυρίως στη Θεσσαλία. Τοπικά πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και το βράδυ στα βόρεια ημιορεινά. Βοριάδες έως 6 μποφόρ τοπικά στο Ιόνιο, έως 7-8 και τοπικά 9 μποφόρ στο Β. Αιγαίο και νοτιάδες έως 4-6 στο Κεντρικό και Ν. Αιγαίο. Πτώση θερμοκρασίας, έως 11 βαθμούς στα βόρεια και έως 14-16 στην υπόλοιπη χώρα.

ΤΕΤΑΡΤΗ

Στα δυτικά καλός καιρός, στις υπόλοιπες περιοχές βροχές πιθανώς ισχυρές στα κεντρικά και νότια, με καταιγίδες στα θαλάσσια – παραθαλάσσια. Χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Βοριάδες 5-7 και στο Αιγαίο 8-9 μποφόρ τοπικά και αισθητή πτώση θερμοκρασίας, κυρίως στα ανατολικά και βόρεια, με τοπικό παγετό.

ΠΕΜΠΤΗ

Στα δυτικά και τα βόρεια καλός καιρός, στην υπόλοιπη χώρα λίγες βροχές που σταδιακά θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά. Χιόνια στα ορεινά και κεντρικά ημιορεινά. Ισχυροί βοριάδες 5-7 και στο Αιγαίο τοπικά θυελλώδεις 8-9 μποφόρ, με εξασθένηση όμως από το βράδυ και πολύ κρύο με παγετό, τοπικά ισχυρό στα βόρεια.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΣΑΒΒΑΤΟ

Καλός καιρός, βοριάδες 3-5 και έως 6 μποφόρ τοπικά στο Αιγαίο και άνοδο θερμοκρασίας, με παγετό όμως νωρίς το πρωί και το βράδυ.

Πάττυ (Παναγιώτα) Δ. Σπηλιωτοπούλου
B.Sc. Φυσικός
M.Sc. Μετεωρολόγος – Περιβαλλοντολόγος
M.Sc. Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Κρίσεων & Καταστροφών
M.A. Δημοσιογράφος
Εθνικό & Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος