Ο καιρός με την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου – Έρχεται η άνοιξη…! (video)

Με χειμερινή διάθεση και χιόνια ξεκίνησε η μέρα της Εθνικής μας Επετίου, σύντομα όμως βγήκε ο ήλιος να γιορτάσει μαζί με το ελληνικό έθνος την απελευθέρωσή του…!

Σήμερα, παρά το κρύο και τους ενισχυμένους βοριάδες που θα φτάνουν τα 4-6 μποφόρ, ο καιρός θα βελτιωθεί σταδιακά σε όλη τη χώρα και στα νότια, μέχρι το βράδυ.

ΑΤΤΙΚΗ
Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα, βοριάδες 3-5 μποφόρ και θερμοκρασία έως 8 βαθμούς και στα βόρεια, 2-3 χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ηλιοφάνεια, με λίγες συννεφιές το μεσημέρι – απόγευμα, βοριάδες 3-4 μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί ασθενείς και θερμοκρασία έως 10 βαθμούς.

ΑΥΡΙΟ
Περαιτέρω βελτίωση, με μόνο νωρίς το πρωί συννεφιές στα ανατολικά και νότια και ασθενείς βροχές σε Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη, ενώ θα πέσουν λίγα ακόμα ασθενή χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Βοριάδες στα νοτιοανατολικά 5-6, στα υπόλοιπα 3-4 μποφόρ, σταδιακά δυτικοί άνεμοι και άνοδος της θερμοκρασίας, με παγετό όμως στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, τοπικά ισχυρό στα βόρεια.

Ακόμα καλύτερος θα είναι ο καιρός μέχρι και την Τρίτη, με λίγες μόνο συννεφιές στο Σάββατο στα νότια, την Κυριακή στα κεντρικά και βόρεια και τη Δευτέρα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, ενώ την Τρίτη πάλι αυτές θα περιορίζονται στα βόρεια. Οι βοριάδες δε θα ξεπερνούν τα 3-5 μποφόρ στα νότια πελάγη, με μικρή ενίσχυση από τη Δευτέρα τοπικά στα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα συνεχίσει να ανεβαίνει σταδιακά.

Τέλος, με τα τωρινά τουλάχιστον στοιχεία, πέρα από λίγες τοπικές βροχές, φαίνεται ότι μέχρι τα μέσα Απριλίου θα συνεχιστεί ο ήπιος καιρός και οι εξασθενημένοι άνεμοι και οι θερμοκρασίες θα ανέβουν σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, κοντά ή και πάνω από τους 20 βαθμούς. Η άνοιξη, μάλλον ήρθε για να μείνει…!

Παναγιώτα (Πάττυ) Δ. Σπηλιωτοπούλου
Μετεωρολόγος ΕΡΤ
B.Sc Φυσικός
Μ.Sc Μετεωρολόγος, ΕΚΠΑ
M.Sc Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Κρίσεων & Καταστροφών (Ακραία Φαινόμενα), ΕΚΠΑ
Μ.Α Δημοσιογράφος, ΕΚΠΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος