Ο καιρός με την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου – Ισχυρές βροχές και πτώση θερμοκρασίας (video)

Αρκετή ηλιοφάνεια αλλά και βροχές – καταιγίδες θα έχουμε αυτές τις ημέρες, που μάλιστα από το βράδυ του Σαββάτου και κυρίως την Κυριακή με το νέο χαμηλό βαρομετρικό από την Ιταλία θα είναι και τοπικά ισχυρές, ιδιαίτερα στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δ. Μακεδονία, την Πελοπόννησο, πιθανώς και τη Δ. Στερεά. Σε Κυκλάδες, Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο βέβαια, ο καιρός θα παραμείνει αρκετά καλός.
Οι βοριάδες ενισχύονται σήμερα και αύριο στα 7 μποφόρ στα νοτιοανατολικά και η θερμοκρασία παρουσιάζει σταδιακή πτώση, η οποία θα συνεχιστεί και την ερχόμενη εβδομάδα και σε συνδυασμό με περαιτέρω βροχές, θα κάνει πλέον το σκηνικό πιο φθινοπωρινό…

ΣΗΜΕΡΑ
Από αυτήν την ώρα ο καιρός θα είναι καλός πλέον σε όλη τη χώρα, ενισχύονται όμως οι βοριάδες στα 4-6 στο Ιόνιο και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, ενώ έχει πέσει λίγο η θερμοκρασία, κυρίως στα βόρεια.

ΑΤΤΙΚΗ
Λίγες συννεφιές με πιθανές ασθενείς τοπικές βροχές στα βορειοανατολικά μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες, βοριάδες στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ και θερμοκρασία έως 32 βαθμούς, στα ανατολικά και 2-3 χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ηλιοφάνεια με λίγες συννεφιές και ενισχυμένοι βοριάδες έως 5-6 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το μεσημέρι και θερμοκρασία έως 29 βαθμούς.

ΑΥΡΙΟ
Καλός καιρός σε όλη τη χώρα, με λίγες μόνο συννεφιές στα ανατολικά και βόρεια και την Κρήτη. Οι βοριάδες δε θα ξεπερνούν στο Ιόνιο τα 3-4 μποφόρ, ενώ στο Α. Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ και θα πέσει λίγο ακόμα η θερμοκρασία, με τις μέγιστες στα ηπειρωτικά να φτάνουν κατά τόπους τους 31-32 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 29-30.

Πάττυ (Παναγιώτα) Δ. Σπηλιωτοπούλου
B.Sc. Φυσικός
M.Sc. Μετεωρολόγος – Περιβαλλοντολόγος
M.Sc. Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Κρίσεων & Καταστροφών
M.A. Δημοσιογράφος
Εθνικό & Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος