Ο καιρός με την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου – Καλοκαιρινό Πάσχα με θερμοκρασίες… παραλίας

Με ανοιξιάτικο έως… καλοκαιρινό καιρό θα περάσουμε όλη τη Μ. Εβδομάδα αλλά και το Πάσχα, με εξαίρεση τα βόρεια όπου αύριο θα έχουμε λίγες παραπάνω συννεφιές και κάποιες σύντομες βροχές, η θερμοκρασία όμως θα αρχίσει να ανεβαίνει σταδιακά και να ξεπερνά τους 30-32 βαθμούς κατά τόπους μέχρι την Κυριακή, ενώ στην Κρήτη δεν αποκλείεται να φτάσει και τους 34-36 βαθμούς τοπικά…! Λίγο θολή, βέβαια, θα κάνει την ατμόσφαιρα και η αφρικανική σκόνη που θα φέρνουν οι ενισχυμένοι νοτιάδες στα κεντρικά και νότια, από τη Μ. Τετάρτη μέχρι και το τέλος της εβδομάδας.

Από τη Δευτέρα του Πάσχα, φαίνεται να πέφτει λίγο η θερμοκρασία σταδιακά, όμως καθόλου δε μας πτοεί, μιας και το καλοκαιράκι είναι μπροστά μας…!

ΣΗΜΕΡΑ
Ηλιοφάνεια με αραιές συννεφιές, πυκνότερες στα βόρεια. Νοτιάδες 3-5 και τοπικά στα νότια έως 6 μποφόρ και άνοδος θερμοκρασίας, έως 23-25 βαθμούς τοπικά στα κεντρικά και νότια.

ΑΤΤΙΚΗ
Αραιή συννεφιά, νοτιάδες 3-5 και σταδιακά στα νότια έως 6 μποφόρ και θερμοκρασία έως 22 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Επίσης αραιή συννεφιά, νοτιάδες 3-4 μποφόρ και θερμοκρασία έως 21 βαθμούς.

ΑΥΡΙΟ – Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ
Αραιές συννεφιές, κατά διαστήματα πιο πυκνές, ιδιαίτερα στα βόρεια όπου το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές, μικρής διάρκειας, ενώ θα έχουμε και αφρικανική σκόνη στα κεντρικά και νότια, με τους νοτιάδες που θα φτάνουν τα 4-6 και στα νότια πελάγη, τοπικά τα 7 μποφόρ. Περαιτέρω άνοδος θερμοκρασίας, έως 25-27 βαθμούς τοπικά στα νότια.

Συνεχίζεται ο καλός καιρός και τη Μ. Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα, με λίγες μόνο συννεφιές κατά διαστήματα πυκνότερες και καλοκαιρινές θερμοκρασίες 7-10 βαθμούς πάνω από τις συνήθεις κλιματικές τιμές, θα επιμείνουν όμως οι ενισχυμένοι νοτιάδες μέχρι την Μ. Παρασκευή, με εξασθένηση από το Μ. Σάββατο και κυρίως την Κυριακή, η σκόνη όμως δε φαίνεται να μας εγκαταλείπει μέχρι και το τέλος της εβδομάδας…

Παναγιώτα (Πάττυ) Δ. Σπηλιωτοπούλου
Μετεωρολόγος ΕΡΤ
B.Sc Φυσικός
Μ.Sc Μετεωρολόγος, ΕΚΠΑ
M.Sc Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Κρίσεων & Καταστροφών (Ακραία Φαινόμενα), ΕΚΠΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος