Ο καιρός με την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου – “Ανοιξιάτικη εβδομάδα, δε θα λείψουν όμως οι βροχές…!” (video)

Γενικά ήπιος θα είναι ο καιρός αυτήν την εβδομάδα, πλην μιας διαταραχής που μας έρχεται από τα βορειοδυτικά και θα δώσει κάποιες βροχές από αύριο και τις επόμενες ημέρες, μόνο όμως στα δυτικά, τα βόρεια και το Α. Αιγαίο, συνοδευόμενη από ψυχρότερες αέριες μάζες που δε θα επηρεάσουν σημαντικά, αλλά θα ρίξουν λίγο τη θερμοκρασία, κυρίως στα δυτικά και βόρεια από την Τετάρτη.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι πολύ θερμές αέριες μάζες που οργανώνονται πάνω από την Αφρική και πιθανότατα θα ξεκινήσουν να μας επηρεάζουν το επόμενο διάστημα, ανεβάζοντας σημαντικά τη θερμοκρασία…

ΣΗΜΕΡΑ
Πολύ καλός καιρός, με συννεφιές από το βράδυ στα δυτικά, τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά, βοριάδες στο Αιγαίο έως 5 και πρόσκαιρα στα Δωδεκάνησα τοπικά 6 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση και άνοδο θερμοκρασίας, σε κανονικά για την εποχή επίπεδα (20-22 βαθμούς).

ΑΤΤΙΚΗ
Ηλιοφάνεια, μεταβλητοί και πρόσκαιρα στα ανατολικά ΒΑ άνεμοι 3-4 μποφόρ και θερμοκρασία έως 20 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Επίσης ηλιοφάνεια, μεταβλητοί και πρόσκαιρα το μεσημέρι – απόγευμα νοτιοανατολικοί άνεμοι 2-4 μποφόρ και θερμοκρασία έως 19 βαθμούς.

ΑΥΡΙΟ
Στα δυτικά και σταδιακά στα βόρεια παροδική συννεφιά με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά τις βραδινές ώρες πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες, στην υπόλοιπη χώρα όμως καλός καιρός. Μεταβλητοί ασθενείς άνεμοι και στο ΝΑ. Αιγαίο το πρωί βοριάδες 3-4 μποφόρ και από το μεσημέρι νοτιάδες 3-5, στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ και μικρή περαιτέρω άνοδος θερμοκρασίας στα κεντρικά και νότια, στους 22-24 βαθμούς.

Την Τετάρτη τοπικές βροχές στα δυτικά, τα βόρεια και το Α. Αιγαίο, νοτιάδες και σταδιακά βοριάδες έως 5-6 μποφόρ τοπικά και πτώση θερμοκρασίας στα δυτικά. Την Πέμπτη τοπικές βροχές μόνο στα βόρεια και το Α. Αιγαίο, βοριάδες τοπικά 6 μποφόρ και μικρή περαιτέρω πτώση θερμοκρασίας και την Παρασκευή μόνο στα βορειοανατολικά λίγες βροχές, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα διατηρείται γενικά καλός καθ’ όλη την εβδομάδα με μικρή μόνο πτώση της θερμοκρασίας, που το Σαββατοκύριακο θα ανέβει και πάλι.

Παναγιώτα (Πάττυ) Δ. Σπηλιωτοπούλου
Μετεωρολόγος ΕΡΤ
B.Sc Φυσικός
Μ.Sc Μετεωρολόγος, ΕΚΠΑ
M.Sc Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Κρίσεων & Καταστροφών (Ακραία Φαινόμενα), ΕΚΠΑ
Μ.Α Δημοσιογράφος, ΕΚΠΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος