Ο καιρός με την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου – Βροχές, καταιγίδες, αλλά και πολλή ζέστη (video)

Και η χθεσινή μέρα ήταν αρκετά ζεστή για την εποχή που διανύουμε, αφού χθες το μεσημέρι το θερμόμετρο του μετεωρολογικού σταθμού της Σπάρτης έδειξε και 36.5 βαθμούς…!

Κάπως έτσι θα συνεχίζουμε και σήμερα όσον αφορά τη ζέστη, ενώ θα έχουμε και λίγη συννεφιά με τοπικές βροχές σε Μακεδονία και Θράκη αλλά και λίγες καταιγίδες στα εκεί ορεινά, από το μεσημέρι και μετά, που μάλιστα θα ενταθούν κατά τόπους στην Κ. Μακεδονία κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Και αύριο παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού, με επιπλέον βροχές κατά τόπους στα ορεινά κυρίως της Θεσσαλίας, πιθανόν και της Κ. Στερεάς, ενώ την Παρασκευή θα πέσει λίγο η θερμοκρασία έως 30-32 βαθμούς τοπικά, αλλά βροχές και καταιγίδες περιμένουμε μόνο σε Κεντρική – Α. Μακεδονία και Θράκη, με βελτίωση όμως και εκεί από το βράδυ.

Πολύ καλός θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο, με τη θερμοκρασία να πέφτει λίγο ακόμα το Σάββατο στους 28-30 βαθμούς, αλλά να παίρνει και πάλι την ανιούσα από την Κυριακή. Οι βοριάδες, με εξαίρεση τα 7 μποφόρ στο Ιόνιο την Παρασκευή, δε θα να ξεπερνούν όλες τις υπόλοιπες ημέρες τα 3-5.

Ήπιος έως καλοκαιρινός θα παραμείνει ο καιρός, απ’ όσο δείχνουν τα τωρινά στοιχεία, για όλον τον Μάιο

ΣΗΜΕΡΑ
Καλός καιρός, με συννεφιά και τοπικές μπόρες ή καταιγίδες στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης, σταδιακά από το μεσημέρι, με περισσότερη όμως ένταση κατά τις βραδινές ώρες στην Κ. Μακεδονία. Βοριάδες στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ και ίδιες θερμοκρασίες, έως 34-36 βαθμούς στα ηπειρωτικά και έως 32-33 στα νησιά μας.

ΑΤΤΙΚΗ
Ηλιοφάνεια, με λίγες συννεφιές το μεσημέρι – απόγευμα, μεταβλητοί άνεμοι 3-44 μποφόρ και θερμοκρασία έως 34 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αρχικά ήλιος, με σταδιακή συννεφιά και τοπικές μπόρες από το μεσημέρι και από αργά το απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες, που πιθανώς το βράδυ πρόσκαιρα θα ενταθούν, Μεταβλητοί άνεμοι 2-3, τη νύχτα βοριάδες έως 4-5 μποφόρ και θερμοκρασία έως 32 βαθμούς.

ΑΥΡΙΟ
Στη Μακεδονία και τη Θράκη τοπικές βροχές και το μεσημέρι – απόγευμα λίγες καταιγίδες, ενώ θα βρέξει τοπικά και στη Θεσσαλία μετά το μεσημέρι θα έχουμε τοπικές μπόρες και λίγες καταιγίδες στα ορεινά. Βοριάδες τοπικά 6 μποφόρ στα πελάγη και θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα.

Πάττυ (Παναγιώτα) Δ. Σπηλιωτοπούλου
Μετεωρολόγος της ΕΡΤ
B.Sc. Φυσικός
M.Sc. Μετεωρολόγος – Περιβαλλοντολόγος
M.Sc. Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Καταστροφών & Κρίσεων
M.A. Δημοσιογράφος
Εθνικό & Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος