Ο καιρός με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο: Ισχυρά μελτέμια από Τετάρτη με διάρκεια (video)

Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας προβλέπεται την Τρίτη με το θερμόμετρο σε ηπειρωτικές περιοχές μακριά από τη θάλασσα να φτάνει τους 36 με 38οC σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο . Από την Τετάρτη όμως ισχυρά μελτέμια θα επικρατήσουν στο Αιγαίο με ένταση 6 με 7 μποφόρ και την Παρασκευή ακόμα και τοπικά 8 μποφόρ.

Την Τρίτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι απόγευμα, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες κυρίως στην ανατολική Στερεά και την Πελοπόννησο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο βόρειο Ιόνιο και το ανατολικό Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα φτάσει κατά τόπους τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά μέχρι 33 βαθμούς.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρος κάποιες νεφώσεις που θα αναπτυχθούν το μεσημέρι απόγευμα θα δώσουν κάποιες τοπικές μπόρες. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται μια ηλιόλουστη ημέρα με λίγα σύννεφα το μεσημέρι απόγευμα. Και εδώ οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 4 μποφόρ, το μεσημέρι ένα νοτιαδάκι θα φυσά στον Θερμαϊκό. Η θερμοκρασία από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Το μεσημέρι απόγεμα θα
αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά τοπικές νεφώσεις και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα εκδηλωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5, στο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά από
τις μεσημβρινές ώρες και 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά
κατά τόπους τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Συνεχίζονται οι ετησίες άνεμοι και την Πέμπτη έως τουλάχιστον την Κυριακή. Την Παρασκευή ενισχύονται λίγο ακόμη τοπικά θα φτάνουν και τα 8 μποφόρ .Είναι εντυπωσιακό ότι οι ετησίες άνεμοι , τα μελτέμια όπως περισσότερο είναι γνωστά σήμερα, φυσούν χιλιετίες τώρα στο Αιγαίο κάτι που επιβεβαιώνει τη σταθερότητα του κλίματος έως σήμερα στην περιοχή μας. Μάλιστα περιγράφονται με λεπτομέρειες, (πότε ξεκινούν, πόση διάρκεια έχουν, κλπ) σε αρκετά κείμενα αρχαίων συγγραφέων ανάμεσά τους και στο έργο “Μετεωρολογικά” του Αριστοτέλη, του πατέρα της Μετεωρολογίας.

Μετεωρολόγος: Παναγιώτης Γιαννόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος