Ο Τ. Πετρόπουλος στην ΕΡΤ για το ασφαλιστικό των αγροτών: Μόνο τα πολύ μεγάλα εισοδήματα δεν έχουν συμφέρον από τις μεταρρυθμίσεις (vid)

Εργόσημο για όλους όσους εργάζονται στον αγροτικό τομέα, το οποίο θα εκπίπτει από το αγροτικό εισόδημα προανήγγειλε ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας στην Πρωινή Ζώνη της ΕΡΤ.

Ο υφυπουργός σημείωσε πως το ποσό που καλούνται να καταβάλλουν για τις εισφορές τους στον ΟΓΑ είναι ίσο με εκείνο που υποβάλλουν μέχρι τώρα στις δηλώσεις τους και δεν υπάρχει κάτι δυσμενέστερο για αυτούς.

Ο κ. Πετρόπουλος είπε πως οι αγρότες έχουν βγει στους δρόμους χωρίς να έχουν ενημερωθεί επαρκώς για τις αλλαγές και πως θα έπρεπε να ανταποκριθούν στο διάλογο, καθώς η κυβέρνηση προτείνει ένα σχέδιο με ουσιαστικές προστατευτικές παρεμβάσεις.

Ο κ. Πετρόπουλος επανέλαβε την ανάγκη να ενταχθούν αγρότες και κτηνοτρόφοι στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Θα περίμενα να διαμαρτύρονται εάν δεν τους εντάσσαμε στο σύστημα. Εμείς δεν θέλουμε τους αγρότες απόκληρους.

Εκείνοι που έχουν συμφέρον να μην υπάρξει η ρύθμιση εκείνοι που έχουν μεγάλα εισοδήματα και μεγάλο κλήρο διότι το σύστημα συνδεόμενο με το καθαρό κέρδος αυτούς επιβαρύνει, είπε.

Παράλληλα, χαρακτήρισε μη ορθή τη χρήση του όρου «επιβάρυνση» εξηγώντας πως τα ποσά που καλούνται να καταβάλουν οι ασφαλισμένοι θα τους επιστραφούν μέσω των συντάξεών τους. «Είναι αποθησαυρισμός ενός κομματιού του εισοδήματος τους σήμερα για να μπορούν να το απολαμβάνουν στα γηρατειά τους» είπε ο υφυπουργός Εργασίας.

Επίσης, τόνισε ότι πρέπει να δοθούν 6 δισ. για επενδύσεις στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος