Παγκόσμιος ψηφιακός πάροχος η ΕΡΤ δηλώνει ο Χρήστος Σπίρτζης στη δημόσια τηλεόραση (Vid)

Η ΕΡΤ θα είναι παγκόσμιος ψηφιακός πάροχος και σύντομα θα πάρει τη θέση της στο δορυφόρο εκπομπής, είπε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης στην ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΡΤ 6-8 . Παραχωρείται αναμεταδότης του δημοσίου για παγκόσμια εμβέλεια. Έτσι θα καλυφθούν  οι ανάγκες σε πανελλαδική κάλυψη αλλά και οι Έλληνες της διασποράς.

Σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην Βασιλική Χαΐνα ο υπουργός, αναγνώρισε ότι στο παρελθόν πολλά έργα δημοπρατήθηκαν με λάθος τρόπο και σύντομα θα υπάρξουν δημοπρατήσεις και οι προϋπολογισμοί των έργων θα είναι απόλυτα διαφανείς.
Τόνισε ότι έως το Μάρτιο του 2017 θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί τα μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, οι αυτοκινητόδρομοι, οι επεκτάσεις του Μετρό και τα σιδηροδρομικά έργα.
Μεγάλος στόχος παραμένει η υλοποίηση της σιδηροδρομικής Εγνατίας. Τόνισε ότι τα κονδύλια  του νέα ΕΣΠΑ θα κατευθυνθούν σε νέα έργα που έχει ανάγκη η χώρα.
Ανέφερε επίσης, πως είναι έτοιμη η δημοπράτηση της γραμμής 4 του Μετρό και πως πρέπει να βαδίσουμε πλέον σε ένα ενιαίο σύστημα αυτοκινητοδρόμων.
Αναφερόμενος σε διάφορες απόψεις περί ιδιωτικοποίησης της Εγνατίας οδού, σημείωσε πως δεν υπάρχει κάτι προς ιδιωτικοποίηση και δήλωσε αισιόδοξος για τη μείωση των διοδίων.

Τέλος, για τις τηλεοπτικές άδειες ο κ. Σπίρτζης είπε χαρακτηριστικά ότι ο μόνος που επιχειρείται να τρομοκρατηθεί τους τελευταίους μήνες είναι η κυβέρνηση. Πλέον οι προϋποθέσεις θα είναι ίδιες για όλους για την απόκτηση άδειας τηλεοπτικού σταθμού. Το διαγωνισμο θα τον διεξάγει το ΕΣΡ. Επιτέλους πρέπει να τηρείται η ευρωπαϊκή και η εθνική νομοθεσία, επιτέλους πρέπει να προκύψουν και έσοδα από την ύπαρξη ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος