Παραίτηση Αντώνη Σαμαρά από την ηγεσία της ΝΔ

Την πρόθεσή του να παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς έπειτα από την επικράτηση του “Όχι” στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Ο κ. Σαμαράς κάλεσε τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη να αναλάβει προσωρινά την προεδρία του κόμματος και να κινήσει τις απαιτούμενες διαδικασίες.

«Καταλαβαίνω ότι η παράταξή μας χρειάζεται νέα αρχή. Παραιτούμαι από τη θέση του προέδρου της ΝΔ», είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ σε τηλεοπτικό μήνυμά του, λέγοντας πάλεψε με πολλά μέτωπα ταυτόχρονα μέσα και έξω.

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Κυριακης, ο κ. Σαμαράς είπε ότι το πιο σημαντικό είναι να εξουδετερώσουμε όλοι μαζί την απειλή του διχασμού.

Τόνισε την ανάγκη να επιτευχθεί συμφωνία αμέσως, καθώς διαφορετικά, όπως είπε, η χώρα βουλιάζει και υπενθύμισε πως είχε εξηγήσει ότι την επικράτηση του «όχι» κάποιοι στην Ευρώπη θα την ερμηνεύσουν ως πρόθεση εξόδου από το ευρώ.

Ο Αντώνης Σαμαράς πρόσθεσε πως χρειάζεται βιώσιμη συμφωνία τώρα ώστε να επιστρέψει η ομαλότητα και να ανοίξουν οι τράπεζες, επισημαίνοντας ότι γι’αυτό πρώτη και κύρια ευθύνη έχει η κυβέρνηση.

«Καλώ τους εταίρους να βοηθήσουν ώστε η Ελλάδα να μείνει στην Ευρώπη και στο ευρώ», ανέφερε τονίζοντας ότι διαφορετικά θα πρόκειται για ιστορικό λάθος.

«Η πατρίδα περνάει μεγάλη δοκιμασία. Η παράταξη της ΝΔ οφείλει να παίξει ρόλο πρωταγωνιστικό σύντομα. Θα είμαι δίπλα στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την Ελλάδα», επισήμανε.

Πηγή ΕΡΤ1, ΑΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος