Ε. Κουντουρά: “Να οδηγηθούμε σε αποφάσεις ανάπτυξης χωρίς νέα μέτρα” (audio)

Οι εντάσεις στη γειτονιά μας δημιουργούν εικόνα που δεν βοηθάει στο τουριστικό ρεύμα και θα ήταν καλύτερα τα πράγματα να είναι πιο ήπια, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ξενοφώντα Ζηκίδη και Έλενα Καραγιάννη η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά.

Επικοινωνιακά, πρέπει να μην υπερβάλλουμε ώστε να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις, πρόσθεσε η κα Κουντουρά, ενώ αναφερόμενη στην διαπραγμάτευση τόνισε ότι η ένταση που δημιουργείται δεν πρέπει να οδηγεί σε συμπεράσματα που προκαλούν πανικό. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται σκληρή διαπραγμάτευση, ανέφερε η κα Κουντουρά, κάτι που δεν έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και επισήμανε ότι οι διαπραγματεύσεις πρέπει να οδηγήσουν σε αποφάσεις ανάπτυξης χωρίς νέα μέτρα.

Η σχέση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υπάρχει για να σωθεί η πατρίδα, δήλωσε η κα Κουντουρά, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Φίλη. Μπορεί να έχουμε διαφορές όμως έχουμε τον ίδιο στόχο και τον ίδιο σκοπό που είναι να βγει η χώρα από την κρίση.

Η κα Κουντουρά, δήλωσε ότι το υπουργείο Τουρισμού είναι έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του νέου έτους και ότι το 2017 έχει ξεκινήσει με διψήφια νούμερα στις προ-κρατήσεις. Το 2016 καταφέραμε να επιμηκύνουμε την τουριστική περίοδο από Μάρτιο μέχρι και Νοέμβριο και στόχος παραμένει να έχουμε τουρισμό 365 ημέρες τον χρόνο, συμπλήρωσε και επισήμανε ότι για το 2017 έχουν ανοίξει πάνω από 300 πτήσεις σε όλη την Ελλάδα σε στενή συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα.

Επίσης ανέφερε πως άνοιξαν οι αγορές με Κίνα, Νότια Κορέα, Μέση Ανατολή αλλά και την Αμερική, αγορές που ήταν ξεχασμένες και πως ο τουρισμός που έχουμε πετύχει δεν είναι συγκυριακός αλλά οφείλεται σε σταθερές σχέσεις και συγκεκριμένες συνεργασίες.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος