Α. Νεφελούδης: Προσδοκούμε να υπάρξει πολιτική λύση (audio)

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ξενοφώντα Ζηκίδη και Έλενα Καραγιάννη ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, δήλωσε: Προσδοκούμε στις 15 Ιουνίου ή στις 22 Ιουνίου στη Σύνοδο Κορυφής να υπάρξει πολιτική λύση, πολιτική δήλωση για τη λύση- πακέτο που επιδιώκει η κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στα εργασιακά θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας του υπουργείου του ο κος Νεφελούδης είπε ότι, τα βασικά θέματα έχουν κλείσει στη δεύτερη αξιολόγηση, όπως των ελεύθερων συλλογικών συμβάσεων, των ομαδικών απολύσεων με καλό τρόπο. Και διευκρίνισε ότι δεν έχει καθοριστεί ακόμη η ατζέντα των θεμάτων που θα τεθεί για την επόμενη αξιολόγηση τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Ο γενικός γραμματέας αναφερόμενος στις δράσεις του υπουργείου για την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας πρόσθεσε ότι το υπουργείο έχει σε εξέλιξη ένα πιλοτικό πρόγραμμα με στόχευση στον τουρισμό και τον επισιτισμό για την αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας και έχουμε οργανώσει συστηματικούς ελέγχους σε όλα τα νησιά για όλο το καλοκαίρι, είπε χαρακτηριστικά. Επίσης παρακολουθούμε συστηματικά το θέμα της υποπληρωμένης εργασίας, συμπλήρωσε.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος