Α. Τσίπρας: Δεν θα νομοθετήσουμε ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα (video)

Μηνύματα με πολλούς αποδέκτες στέλνει ο Αλέξης Τσίπρας με συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» στο φύλλο της Τετάρτης με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και τη  συμπλήρωση δύο ετών κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να νομοθετήσουμε ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα», τονίζει ο πρωθυπουργός.

«Αυτό που υπόσχεται ο Κ. Μητσοτάκης, είναι ότι θα τα δεχτεί όλα, και ακόμη περισσότερα, από όσα ζητούν οι πιο ακραίοι από τους δανειστές. Δηλαδή, “σοκ και δέος” για τους οικονομικά ασθενέστερους και τους συνταξιούχους», σημειώνει ο Α. Τσίπρας.

Το ΔΝΤ οφείλει να αναλάβει την ευθύνη της άποψής του για το ελληνικό πρόγραμμα και η Ευρώπη να συνεκτιμήσει τα νέα δεδομένα με την αλλαγή ηγεσίας στις ΗΠΑ και να αποφασίσει, προτάσσοντας το κοινό συμφέρον, αναφέρει ο πρωθυπουργός και τονίζει, ότι στις επιλογές του βάρυνε περισσότερο, η ιστορική ευθύνη απέναντι στο λαό και στις κοινωνικές τάξεις, που η Αριστερά εκπροσωπεί.

«Αναλάβαμε την ευθύνη της διαχείρισης της κρίσης στη πιο δύσκολη στιγμή της μεταπολιτευτικής μας ιστορίας. Δυο φορές ο ελληνικός λαός μας έδωσε εντολή να βγάλουμε το “φίδι από τη τρύπα” με τις λιγότερες δυνατές απώλειες για την ελληνική κοινωνία. Δε πρόκειται να εγκαταλείψουμε τον ελληνικό λαό στις άγριες διαθέσεις των προθύμων» επισημαίνει ο πρωθυπουργός.

«Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους και αφού η χώρα θα έχει βγει οριστικά από τη κρίση» τόνισε.

«Όταν αποφάσιζα το δημοψήφισμα ήξερα πολύ καλά τι με περιμένει σε περίπτωση ήττας. Το σύστημα εξουσίας που λεηλάτησε και χρεοκόπησε τη χώρα θα έπαιρνε την εκδίκησή του με μανία και μίσος» υπογράμμισε ο Α. Τσίπρας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος