Α. Τσίπρας: Θα ανακτήσουμε το «Δ» στη ΔΕΗ – Αδυναμία της κυβέρνησης να αντιληφθεί το μέγεθος της ακρίβειας

Με αιχμή το θέμα της ακρίβειας ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΙ, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό, μίλησε για τις εσωκομματικές διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ και επανέλαβε για την αναγκαιότητα προοδευτικής διακυβέρνησης της χώρας. “Η κυβέρνηση ακολούθησε πολιτική που αποδυνάμωσε την κρατική παρέμβαση, στο φαινόμενο της ακρίβειας », σημείωσε.

«Η ακρίβεια είναι ένα διεθνές φαινόμενο που στη χώρα μας έχει πολλαπλασιαστεί εξαιτίας της αδυναμίας της κυβέρνησης να αντιληφθεί το μέγεθος του φαινομένου, ακολούθησε πολιτική που αποδυνάμωσε την κρατική παρέμβαση», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε την ικανότητα να αντιληφθεί ότι έρχεται ένα κύμα ακρίβειας με διαστάσεις μονιμότητας που πλήττει νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε βαθμό που υπάρχει σήμερα για πολλούς συμπολίτες μας υπαρξιακό πρόβλημα».

«Εμείς δεν θα προχωρούσαμε σε διαδικασία ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, εν μέσω της μεγαλύτερης ενεργειακής κρίσης», είπε και πρόσθεσε ότι «επί 4,5 χρόνια δεν αυξήσαμε ούτε ένα ευρώ τον λογαριασμό του ρεύματος, αντίθετα μειώσαμε τον ΦΠΑ της ενέργειας στον κατώτατο συντελεστή το ’19». Ανέφερε ότι είμαστε μεταξύ των τριών πιο ακριβών τιμών ρεύματος στην Ευρώπη.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές και υπάρξει προοδευτική κυβέρνηση η ΔΕΗ θα ανακτήσει το “Δ” (σ.σ. δημόσια) στη λειτουργία της, ανεξαρτήτως με το τι θα γίνει με τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου θα υπάρξει εντολή να παγώσουν τα τιμολόγια, θα ενεργοποιηθεί η ΡΑΕ και η Επιτροπή Ανταγωνισμού για να γίνουν έλεγχοι. Πρόσθεσε ότι εδώ που φτάσαμε δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα πέρα απ’ το να υπάρξει και ισχυρή επιδοματική στήριξη, ενώ σχολίασε ότι «θα μπορούσαμε να αποφύγουμε αυτή την εξέλιξη αν είχαν επιλεγεί άλλες πολιτικές».

Δεν τον ανησυχεί η άνοδος του ΚΙΝΑΛ, υπογράμμισε, όταν ρωτήθηκε σχετικά και τόνισε ότι “αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο κ. Μητσοτάκης και οι πολιτικές του”.

Κράτησε αποστάσεις από δηλώσεις στελεχών του όπως του κ. Πολάκη για τη ΔΕΗ και τη δικαιοσύνη, λέγοντας “ότι δεν συμφωνώ με όλα όσα λένε”, σημειώνοντας ωστόσο ότι ο “ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα ανοιχτό που ακούγονται όλες οι απόψεις”.

Για την εκλογή προέδρου και της συλλογικής ηγεσίας από τη βάση, τόνισε ότι η πρόταση του βάζει τον πολίτη στην πολιτική.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος