Ανάπτυξη, επενδύσεις, στήριξη της εργασίας οι προτεραιότητες της κυβέρνησης (video)

Ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο και αύξηση της απασχόλησης είναι οι άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης στο σχέδιο για την εθνική αναπτυξιακή στρατηγική. Ο υπουργός Οικονομίας προαναγγέλλει πρόγραμμα 300.000 θέσεων εργασίας για τη διετία 2018-2019, ενώ απώτερος στόχος του οικονομικού επιτελείου παραμένει η έξοδος στις αγορές, συντεταγμένα και με συνέχεια, όπως αναφέρει σε άρθρο του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ανάπτυξη, επενδύσεις, στήριξη της εργασίας, βάζει στην κορυφή της κυβερνητικής ατζέντας ο πρωθυπουργός με το σχέδιο για την εθνική αναπτυξιακή στρατηγική να μπαίνει σε διαβούλευση στα 13 περιφερειακά συνέδρια σε όλη τη χώρα. Την ερχόμενη Τρίτη ανοίγει ο κύκλος της δημόσιας συζήτησης στην Κοζάνη.

Πρόγραμμα 300.000 θέσεων εργασίας για τη διετία 2018-2019. προαναγγέλλει ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου και εκφράζει πολύ θετική εκτίμηση για την ανάπτυξη.

«Υπάρχει τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον, οπότε πιστεύω ότι η ανάπτυξη θα είναι μεγαλύτερη απ’ αυτή που έχει υποστηρίξει το ΔΝΤ. Νομίζω ότι το 2017 θα περάσουμε το 2% και το 2018 θα είμαστε μάλλον στο 3% και παραπάνω. Αυτό, σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, είναι εκρηκτικό» δήλωσε ο κ. Παπαδημητρίου.

«Παραλάβαμε μια χώρα που είχε χάσει μεγάλο μέρος της εθνικής της κυριαρχίας και μια κοινωνία σε αποδόμηση» δηλώνει ο Χρήστος Σπίρτζης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και προσθέτει ότι η εντολή από τον ελληνικό λαό ήταν να βγάλει η κυβέρνηση τη χώρα από τον εφιάλτη που την έβαλαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του παλαιοκομματισμού.

Ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης στην Documento ασκεί κριτική στη στάση της ΝΔ και του προέδρου της με αφορμή και τις εξεταστικές που ζητά η ΝΔ: «Ξαναζεσταμένο φαγητό που το βγάζουν από τον καταψύκτη κατά καιρούς και το βάζουν στον φούρνο μικροκυμάτων χαρακτηρίζει το θέμα της εξεταστικής για το πρώτο εξάμηνο του 2015».

«Ο τρόπος που ασκεί την αντιπολιτευτική του τακτική ο πρόεδρος της ΝΔ τον καθιστά πολλές φορές τον καλύτερο σύμμαχο της κυβέρνησης. Αρκετές φορές ακολουθεί μια ακροδεξιά ατζέντα και ρητορική προσώπων που δεν προέρχονται από τον πυρήνα της ΝΔ, υπερασπίζεται όλο το παλιό και διεφθαρμένο δικομματικό πολιτικό σύστημα και εμφανίζεται ως ακραιφνής νεοφιλελεύθερος που είναι διατεθειμένος να επαναλάβει τις ίδιες αποτυχημένες πολιτικές του πρόσφατου παρελθόντος» πρόσθεσε.

Ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής σε συνέντευξή του στη RealNews ερωτηθείς για την απόρριψη από τη Φώφη Γεννηματά, της πρότασης του πρωθυπουργού για προγραμματικό διάλογο μετά τις εκλογές απαντά: «Η κυρία Γεννηματά πρέπει να αποδείξει στην πράξη ότι δεν βρίσκεται σε κανένα είδος πολιτικής ομηρίας… Όταν είσαι κεντροαριστερό κόμμα, δεν μπορείς να κοιτάς και δεξιά και αριστερά. Κοιτάς αριστερά και θέτεις τους όρους σου για συνεργασία με τον φυσικό σου ιδεολογικό σύμμαχο».

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης
Σχετική είδηση: Παπαδημητρίου: Πρόγραμμα για 300.000 θέσεις εργασίας την επόμενη διετία
Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος