Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή για δημοψήφισμα και βιβλίο Γκαλμπρέιθ (video)

Έντονη αντιπαράθεση στη βουλή μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με αφορμή το περσινό δημοψήφισμα αλλά και το βιβλίο του Τζεϊμς Γκάλμπρεϊθ. Ο Νίκος Φίλης υπεραμύνθηκε του δημοψηφίσματος χαρακτηριζοντάς το ως την τελευταία καταφυγή της δημοκρατίας.Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για ένα δημοψήφισμα απάτη που μετέτρεψε το ΟΧΙ σε ΝΑΙ.
Απίστευτες φαιδρότητες χαρακτήρισε και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης τα όσα γράφει ο Τζεϊμς Γκαλμπρέϊθ στο βιβλίο του.

Υπέρ της σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τους χειρισμούς της κυβέρνησης το πρώτο εξάμηνο του 2015 τάχθηκε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Η Φώφη Γεννηματά αναφέρει ότι η δικαιοσύνη οφείλει άμεσα να διερευνήσει τους κρυφούς σχεδιασμούς Τσίπρα-Βαρουφάκη αλλά και όλη την πορεία και τις ευθύνες που οδήγησαν τη χώρα στην κρίση και στα μνημόνια.

Ναι στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής θα πει και το ΠΟΤΑΜΙ όπως τονίζει σε δήλωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Γιώργος Αμυράς. Προσθέτει ωστόσο ότι τίποτα δεν θα γίνει καθώς ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έχουν την πλειοψηφία και θα κουκουλώσουν τα πράγματα.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Κώστας Κωνσταντόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος