Αντιδράσεων συνέχεια για το Βατοπέδι

Μια μέρα μετά την αθωωτική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και για τους 13 κατηγορούμενους στην υπόθεση του Βατοπεδίου συνεχίζονται οι αντιδράσεις από εμπλεκόμενους  στην υπόθεση και  κόμματα.

ΣΥΡΙΖΑ: Οι ευθύνες της ΝΔ δεν παραγράφονται

Την ελπίδα ότι θα βρουν το θάρρος κάποια από τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και θα ζητήσουν συγγνώμη από τα πρόσωπα της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, τα οποία σπίλωσαν σχετικά με την υπόθεση Βατοπεδίου εξέφρασε ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Ρουσόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”.

Η αθώωση από το δικαστήριο των κατηγορουμένων (μη πολιτικών προσώπων) για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας για την υπόθεση Βατοπεδίου δεν μπορεί να παραγράψει τις πολιτικές ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας για το συγκεκριμένο σκάνδαλο σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωση του για την υπόθεση του Βατοπεδίου.

Υπενθυμίζει δε ότι η προσπάθεια αρπαγής και ανταλλαγής δημόσιας γης και περιουσίας με Ολυμπιακά ακίνητα, από τη Μονή Βατοπεδίου δεν τελεσφόρησε, ακριβώς επειδή υπήρξε η αποκάλυψη και η σφοδρή αντίδραση της κοινωνίας και του τότε “Συνασπισμού”, επιτρέποντας σήμερα στη δικαιοσύνη να μιλά για “γη και περιουσία” που παραμένει στην κατοχή του δημοσίου.

Παπαδημούλης: Οι Πολιτικές ευθύνες της ΝΔ για το Βατοπέδι δεν ξεπλένονται

Οι πολιτικές ευθύνες της ΝΔ για το Βατοπέδι δεν ξεπλένονται με δικαστικές αποφάσεις, σχολιάζει στο twitter με νέα ανάρτησή του  ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

ΚΚΕ: Η αλήθεια σε τέτοιες υποθέσεις δεν βγαίνει στο φως

Το ΚΚΕ σε σχόλιό του σχετικά με την δικαστική απόφαση για το Βατοπαίδι, επισημαίνει ότι για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι η αλήθεια σε τέτοιες υποθέσεις δεν βγαίνει στο φως, στα πλαίσια αυτού του διεφθαρμένου συστήματος. Πολύ περισσότερο δεν αποκαλύπτονται και δεν αντιμετωπίζονται οι πραγματικές πολιτικές ευθύνες παλιών και νέων κυβερνήσεων, οι οποίες διατηρούν άθικτο το καθεστώς μοναστήρια, επιχειρηματικοί όμιλοι κλπ να λυμαίνονται μεγάλες εκτάσεις, δάση, βουνά, λίμνες, παραλίες, ακόμη και με τίτλους προηγούμενων αιώνων.

ΠΟΤΑΜΙ:Οι ευθύνες του παλιού συστήματος δεν παραγράφονται

Για τις τεράστιες ευθύνες του παλιού συστήματος κάνει λόγο σε δήλωσή του και το Ποτάμι.

 Για το Βατοπέδι, ο πρωθυπουργός τότε Κώστας Καραμανλής είχε μιλήσει στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ για “σκανδαλώδη υπόθεση”. Η κυβερνητική πλειοψηφία όμως έκλεισε πρόωρα τη Βουλή για να μη διερευνηθούν πιθανές ευθύνες πολιτικών προσώπων. Η Δικαιοσύνη με την απόφασή της απάλλαξε τους κατηγορούμενους επειδή υλοποιούσαν κυβερνητικές εντολές. Ευθύνες πολιτικών προσώπων δεν διερευνήθηκαν ποτέ. Προς τι λοιπόν τα μεγάλα λόγια και οι καταγγελίες για σκευωρία; Οι αθωωτικές αποφάσεις δικαστηρίων για κρατικούς υπαλλήλους δεν παραγράφουν τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες του παλιού συστήματος που τις βρίσκουμε συνεχώς μπροστά μας και τις πληρώσαμε με τη χρεοκοπία της χώρας, αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Ποτάμι

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος