Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για ομιλία Τσίπρα στο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ

Για «επιφανειακή και κουραστική απολογία εσωτερικής κατανάλωσης» έκανε λόγο το Γραφείο Τύπου της ΝΔ, αναφορικά με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο 2o Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας πως δεν είχε καμία έμπνευση, κανένα όραμα, κανένα σχέδιο, αλλά και καμιά συγγνώμη απέναντι στον ελληνικό λαό που τόσο έχει ταλαιπωρήσει με την πολιτική του».

«Ο Τσίπρας ανέστησε το πτώμα του ΠΑΣΟΚ με Τζουμάκα – Ξενογιαννακοπούλου αγκαλιά με Φίλη, Μουζάλα και όλο τον ανθελληνικό εσμό του Σύριζα: μόνη λύση για την Πατρίδα μας να απελαθεί άμεσα από την επικράτεια ολόκληρη η ξενόδουλη συμμορία του μνημονίου», αναφέρει ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής.

Το ΠΑΣΟΚ σε σχόλιο του επισημαίνει ότι «τέτοιος θρίαμβος το δημοψήφισμα, που το “όχι” του λαού έγινε “ναι” σε όλα, όσα ζητούσαν οι δανειστές. Δοξάστε τον. ΥΓ: Κρίμα που οι αποκαλύψεις του Πούτιν στον Ολάντ για το τύπωμα δραχμών του χάλασε τη φιέστα».

«Ο κ. Τσίπρας προσπάθησε χθες να δώσει αριστερό, προοδευτικό περιτύλιγμα στο κάλεσμα υποταγής, που απευθύνει στον λαό», αναφέρει σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ, σχολιάζοντας ότι «όσο, δε, για την αναφορά του κ. Τσίπρα στον “ταξικό αγώνα” που διεξάγει η κυβέρνησή του στα σαλόνια του Γιούρογκρουπ και στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, αυτή θα μπορεί για πολύ καιρό να τροφοδοτεί σενάρια σατιρικών εκπομπών».

«“Φέτος μοιράστηκαν στην ώρα τους τα σχολικά βιβλία”. Με αυτό το ακαταμάχητο επιχείρημα που συνεχώς προβάλλει εδώ και ένα μήνα σε κάθε του ομιλία ο κ. Τσίπρας (το είπε και στην ομιλία του για τη διαπλοκή!), παρουσιάστηκε στο δύσκολο και απαιτητικό κοινό του Τάε Κβον Ντο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

«Βέβαια, και η ανεργία μειώθηκε και η οικονομία είναι έτοιμη να απογειωθεί. Αλλά αυτά είναι αυταπόδεικτα, τα συζητά όλος ο κόσμος, οπότε δεν καταλαβαίνουμε γιατί μπήκε στον κόπο να τα πει. Το σημαντικότερο πάντως, είναι ότι σε μια κρίσιμη στιγμή για τον κόσμο (εδώ εννοούμε τον πλανήτη) ο ΣΥΡΙΖΑ το πήρε απόφαση και θα αλλάξει -εκτός από την Ελλάδα- και την Ευρώπη. Με μπροστάρη αυτή τη φορά τον σύντροφο Καμμένο (που θα φέρει και τον Φάρατζ και άλλους ομοϊδεάτες). Καλό σ/κ», καταλήγει το Ποτάμι.

«Ο κ. Τσίπρας, δήλωσε ότι ο κ. Σόιμπλε ήθελε να διώξει την Ελλάδα από το ευρώ και ότι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ λογοκρισία για το ευρώ, όταν μπαίναμε στην Ευρωζώνη και μετά ουδέποτε θέλησε να μας βγάλει από το ευρώ. Όταν όμως απειλούσε την Ευρώπη ο κ. Τσίπρας, όταν πόνταρε ότι θα υποχωρήσει η Μέρκελ, όταν έλεγε ότι θα ενώσει το Νότο κατά του Βορρά, ο Σόιμπλε απειλούσε να μας διώξει από το ευρώ; ή ο κ. Τσίπρας εκβίαζε χωρίς μεταρρυθμίσεις να παίρνει η Ελλάδα τις δόσεις και να εμφανίζεται η χώρα μας ως ο μπαταχτσής της διεθνούς κοινότητας;», διερωτάται η Ένωση Κεντρώων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος